現代 Hyundai IONIQ5 / IONIQ6 集中討論區

43 回覆
0 Like 5 Dislike

IONIQ 6

IONIQ 5 意向價
IONIQ 5 Standard Range
$355,800 $412,800

IONIQ 5 Long Range
$378,800 $453,800

IONIQ 5 Long Range AWD
$398,800 $495,800
好撚醜
IONIQ 5 一加加咁多?
本身都心痛 見ioniq5 lr 平咁多 因為訂左ev6 deluxe
估唔到轉頭加完價重貴過加價後既ev6 deluxe
EV6 個天窗仔好唔掂喎
其實想慳到盡
計埋拆舊會唔會買混能車好過

買電車都係想慳
但咁貴價會變左賺油蝕折舊
就係本身我都唔用天窗 所以無所謂
但ioniq 5張太空椅真係吸引到我 真係衰個樣唔岩我口咪
但ioniq 6 個樣就好出色
都有計過 如果唔係成日有免費叉電
純ev同hybrid 真係差唔多錢
但車價suv hybrid 都賣緊350k up 重未計首次登記 計返同ev差唔多其實
同埋個一換一又唔知2024後重有無 所以呢2年ev先咁搶手

當然呢個前提係講緊ev未加價前 依家再比較 ev就無咁吸引
計埋拆舊 電車分分鐘你原價賣都有人接
ioniq 6 成架高鐵咁
有冇例子
而家暫時係,遲啲唔敢講,除非上海繼續玩封城
5月尾落訂
唔係呀麻
5好樣好多
5 真係完美
如果有埋type c 就perfect
見到ioniq 5出咗牌行街
韓仔近幾年做乜9 啲車越嚟越好J
相反Benz越出越柒
係交左批 R+ AWD
外觀好主觀
鍾意SUV就5
鍾意房車就6

一定覺得另一邊樣衰
IONIQ6 幾好睇
但冇私家充電位 搞到好卻步
Polestar 2已行街
接受到大舊中軸我不如買EQA,起碼d 囡知咩牌子黎
早兩三個星期demo car review覺得幾好但冇開尾箱,今日出咗car show睇片先發現係傳統三箱式尾箱唔係fastback果種揭背又有少少覺得怪
而家d囡好醒見到A/B class樣都當唔係Mercedes啦去到EQC/EQE同EQS咁嘅價錢又不如Taycan

BMW i4我會稱高過EQA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞