You flicked too hard, dammit! (175)

1001 回覆
54 Like 47 Dislike
你迪士尼啲
啲樂器好似米奇老鼠幻想曲咁自己走去咬人又得
恐怖啲出法術喺啲樂器入面 例如咩小號 喇叭個lone嗰啲突然伸隻手出黎捉住你又得
明明應該好認真,正義 strange 面對腐負邪惡 strange,邪惡 strange 仲有黑書加乘,上一幕仲要內心讀白吓,死咗個家姐心裡有條刺咁 然後就嚟個咁嘅對戰

仲要揀啲歌 hea 到 識少少古典音樂已經知哩啲入門級嘅嘢,哩啲歌個公廁程度係給愛麗絲同 canon in D 仲衰過 Steven 嗌牛扒嗌 Well done
好撚型

啲左膠真係好戇鳩
喺度鬧奇撚怪怪queerbaiting
如果嗰個14、5歲既角色真係gay
80年代重要住喺個咁細既鎮唔出櫃有幾奇
佢嗰段自白都暗示左好多野啦
呢套野算係難得寫gay角色寫得有有深度
Robin唔似其他Netflix show啲lgbt+角色咁人設得「我係gay」三隻字
但啲左膠就係不滿一定要寫到啲gay角色咁膚淺
得佢有得玩
永恆族之後地球多左咁大舊野,點解無marvel戲/劇 提下?
應該未知時間線係點?
買左元朗8號飛2張但突然有事去唔到, 有無人有興趣?
其實Dr Strange嗰個係假髮黎㗎嘛好假
幾點解禁
https://youtu.be/r8MbVjzgonA

音樂攻擊黎講,功夫真係做得最好唔尷尬
在電影其中一幕,雷神與Korg 的對話中提及「中國是一個無力支持國民的微弱國家」,續指:「美國很容易就能擊敗中國,因為中國充滿意志薄弱、行動遲緩的人,美國容許中國存活也是出於憐憫之心。」,雷神更在對話中表示中國是一個沒有軍事實力的國家,直言:「共產主義行不通」。

中國政府即刪片段

中國政府對於電影內容中關於「中國是軟弱國家」的笑話感到不滿,繼而決定將該一幕刪走。Marvel CEOKevin Feige亦表示不解為何中國會將電影剪輯,認為該對話也只是一個玩笑,亦指故事只是一個虛幻情節。導演都指認為該片段只是與粉絲的一個互動,不明白中國為何作出剪輯的舉動。

如果真既話香港版應該都
國安法
根據disney+ Marvel電影宇宙:按時間線順序, 奇異博士2,鷹眼,月光騎士,Ms Marvel都係永恆族之後
我記得之前係等大家平日唔得閒都可以喺禮拜六日睇完
咁應該係星期一00:00即係11/7可以開始唔洗加密就劇透?
應該係啲劇冇咁多時間講
drS2忙住隻抽冇停過手
之後一次過作個理由鳩up解釋
唔係好信雷神無啦啦點會講到中國
流流地喎,又冇 source,上次吹 mom 有兩個版本都 fake 咗好多人
智4係咪炒炒地
唔係真事吖嘛幾期待
見評分不樂觀
仆街 rt開盤得75
之後會跌 估計最後得6中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞