【Minecraft1.12.2】流亡者鬼島Rpg伺服器

48 回覆
4 Like 1 Dislike

記得以前中學個陣放學即刻返屋企刨Minecraft?
仲日日上MCHK討論區搵下有D乜野server可以玩?
個陣最hit既莫過於一堆爛鳩生存server同埋小遊戲
但係又有幾多人玩過最懷舊簡單益智又好玩既rpg server
入到ser攞完新手裝就禁制入去副本打怪拎素材合裝
係咪聽落好熟面口,前有DungeonHunter伺服,後有阿瑞斯物語
當時我玩完之後覺得愛不釋手,最後仲走埋去做呢兩個ser既admin仔
直到畢業我都仲對呢類型既rpg server念念不忘
所以我決定自己開返一個簡單亦不複雜既rpg server
用一D比較新既插件同埋技術去開,目的就係想有更多鐘型玩minecraft rpg既人一齊加入
由2018年起,我已經開左3年有多,依家就快4周年,期間亦草落一D鐘意玩我個server既fans
所以我係呢度開返個post希望有呢種回憶既人可以入泥一齊加入我地

下面有我地ser既宣傳影片,大家可以睇下
https://www.youtube.com/watch?v=ZVzp1CD8ZJw

◀伺服器資訊▶
伺服器名稱: 流亡者鬼島v2.0伺服器
伺服地區: 香港
服務地區: 繁中地區
遊戲版本:1.12.2
伺服器IP地址: ioe.ukoi.org
遊戲模式: RPG
最大人數上限: 200 人
新手教學: 在遊戲中點擊 F 鍵 -> 查看更多指令 -> 新手攻略/任務區
溝通平台: DisCord: https://discordapp.com/invite/DSVjG94

師兄好有心機呀 加油
多謝Ching
好犀利呀,唔驚俾黑客打爆個server?
留個靚名
留名
想請問巴打,未玩過Minecraft但近排想同女朋友齊玩下,見到gamepass有附java版,想試下玩落ok既再買正版,gamepass附既java版係咪都可以加入人地既ser同裝mod?
sorry巴打遲左覆你 好多SERVER都要正版先入到 所以建議你買正版 同埋玩MOD要另外自己Down FORGE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞