裝修完,樓下投訴漏水,係咪裝修公司要負責?

68 回覆
0 Like 13 Dislike
睇你點睇啦 如果間屋係裝修公司咪裝修公司負責囉
不過你問埋啲咁白癡既問題
我建議搵律師解釋俾你知好啲
樓上裝修整水喉焊野 整爛左我地屋企d野
https://lih.kg/3000643

樓下都開左個post 喎
防水做得唔好
無架
佢認真要拖你吹佢唔脹

我屋企比人拖左十年
公證行屋宇署都搵過
色水都落過但係嗰時乜柒都驗唔到
(嗰時仲細唔係我跟 好似淨係落左去水位)
樓上一味推話唔關佢事 可能再上一層/外牆漏落黎

結果上年樓上轉左手
一裝修d 水直情滴出黎好似落雨咁
好彩新業主肯整
試左幾次發現原來係有個來水位漏
整完而家乾爽哂
終於唔洗驚比天花dup 死
色水佢中 所以佢又重新整過廁所 但天花佢拖左差唔多一年都未幫我整番靚
Facebook 有d廣告用紅外線睇水
唔知得唔得。$1500 次
CLS DLP都拎岀黎講
而家裝修呀則師
只幫你搵源頭 唔介入傾賠償
你唔滿意佢拖就搵管理處幫手 甚至法律行動
紅外線只睇到表面溫差
原理係濕度高嘅地方比乾爽嘅地方溫度更低

樓上滲水落樓下幾乎冇用 因為睇唔到水係石屎入面點樣移動
你有透視眼咩 on9
樓主最後搞成點?
可以有DLP, 加多10萬啦
裝修公司上黎睇左,去埋樓下。唔知佢地點check. 會扑,免費幫樓下補返
唔止左水先補完都冇用
佢都話要攪左自己自攪樓下
係咪揾左良心裝修佬幫你搞
同裝修佬講DLP
咁個裝修佬仲有冇payment係樓主度hold住未找呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞