呢間公屋裝修會唔會誇張咗啲

569 回覆
352 Like 37 Dislike
收皮啦vw design,咪諗住洗白!
fb大撚把苦主!
唔知無波搵鬼睇佢咩 你自己睇下佢ig
連登仔多數又懶又窮
發達冇本事
踩返同grade嘅人咪顯得自己同有錢人近啲
真㗎?
有冇圖睇睇?
有野壞個陣睇佢點整
私樓重慘,冇扣分制趕佢唔走。你同佢都係交咁多管理費,管理公司最多隻眼開隻眼閉。
甲由理得你係咪豪裝,有位照入
Lm
咁公道啲講
美孚新邨都有
一係就話人裝修老土 緊要搵啲野踩下先開心
同意 可以簡單返少少 呢個有啲現代土豪feel
比豪宅更豪咁 太浮誇
咁首先要檢討咗房屋供應同樓價先
當佢裝修費double 50萬喇, 依家居屋搶崩頭未必抽到, 私樓儲到過百萬都可能只係入場劏房
家陣使一半價錢有大最少一倍住, 唔使抽, 裝靚佢滿足心理, 啲錢慳返去日常生活、娛樂甚至準備移民, 又唔使做樓奴困喺到一世, 政府又慳返啲維修費, 咁睇啲錢用得幾妥善啊
但依家好多新公屋都好靚
仲有老鼠添
一語中的同埋自己無都唔想人哋有,覺得人地住公屋就一定要好撚慘先啱佢心水相反明明自己住緊勁cheap既私樓就要捧到有私樓係天之驕子咁
唔計公屋,淨睇裝修設計係幾正
唔明火都告得

開廚要有一幅防火牆係側面另加消防花灑系統
公屋一定加唔到消防花灑系統 睇片又無防火牆
椎名空黎
班人冇嘢都要搵嘢鬧 雖然我都覺得太隆重太花, 但下下假設人哋條邨環境幾差、同層幾多白卡包圍、筆錢使得幾唔抵咁, 有啲酸味
靚過私樓啫, 可能啲私樓本身都冇裝修, 70年樓齡唐樓都可以計私樓㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞