去咗韓國自由行緊,你問我答

63 回覆
22 Like 10 Dislike
你用信用卡比錢?
係濟州 好多local黎 食餐飯都話冇位要book book 酒店被人cancel 唔敢想像武漢之前有幾貴 有幾多人
差唔多啦
韓紙依家個勢係咁跌,我唱1000蚊港紙都呻笨

Btw,明洞大使館都執柒咗,其實唔使再去明洞架啦
明洞真係冇大陸人就收皮,新村弘大仲係夜夜笙歌緊

檢測簽證睇返第一頁
換錢仲可以去邊 三年無去過韓國 懷疑宜家去到用現金都會比人笑
大使館遺跡附近都有幾間捱得住嘅
換得少不如係酒店附近換算啦
下星期去睇sj 少擔心
便利店 車站可以幫T-money充值
連的士都可以用T money or visa/master
但除咗坐車 你哋普通消費用現金為主?
Lm下個月出發
韓國唔係香港
人地叫外賣上門帶埋card machine俾你用card找數
係香港d software先咁落後仲用cash
就係想問大家用咩信用卡海外消費見好多手續費都唔平
邊度做pcr test 比較平
我都好想去預錄呀 唔知道10月去唔去到呢 而家仲係唔想輸返黎嗰七日隔離 如果我未夠期打第三針會唔會返唔到嚟香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞