真心Respect班救護哥哥

269 回覆
4973 Like 41 Dislike
係到講無用
寫封表揚信俾佢地啦
冇錯日日都有人行吓樓梯

但唔係人人都行樓梯之後救人

加上以你講法 醫生都唔需要人尊重?
全部黃嘅都打緊黃店工?
人人係社會上各施其職姐,咁佢只係做返自己職責要做嘅事炸喎,我只係睇唔過眼救護行樓梯去救人就得登開個post去救人講到幾偉大又唔見有人開post講地盤佬辛苦,洗碗幾熱,掃街幾曬?份工嘅職責一部份嚟㗎嘛
我唔覺得救援員行樓梯有乜咁值得開post去表揚佢哋

同埋醫生係值得尊重,但佢地日日都救人嫁啦,太陽日日都東邊升起,日日post?
我意思救護員係好偉大嘅職業。只係行多40層樓梯講到好似佢冒着生命危險咁
叫入境黎睇下有無中電黑工
定叫懲教黎睇下有無走犯?
無人工出?
咪又係宣左誓嘅狗
咁係咪讚個人之前要讚曬全世界先得啫屌

我讚軒公好聽係咪又要讚埋家駒都好聽

一陣又有人留言 MC唱歌好聽又唔讚?
軒公唱歌好聽有乜咁值得去表揚

純粹覺得香港地讚個人都好似小咗忽肉咁
似係你混淆左喎ching ..我唔係唔想讚人
如果個救護員可以打住關斗跑樓梯,我都會覺得佢好勁好出色,救人救到咁有娛樂性,如果係佢既尊業做到佢嘅極緻的確係要讚

但係我想講既係。跑條樓梯上去救人有乜咁出奇?有乜咁值得表揚?做緊應有職責炸
香港人就係慣左一味屌人但唔慣讚人
碌左一輪見到啲人話只係做本份,其他工都辛苦又唔見開post真係得啖笑
做足本分其實已經好西利
話A辛苦唔代表我話B-Z唔辛苦,好多工種都辛苦,咁啱講其中一個姐
希望大家多啲欣賞同讚美,唔洗下下起曬鋼嘅
邊個會唔屌…
我當單野係真
仲要抬返落黎….
唔好彩有長期病患,例如糖尿肥佬就奶哂閪
真係。
唔知條友做乜9
你老母比你老豆中出包生你個傻鳩?
你點揀的
洗唔洗抬病人抬床?
地盤上到去點都會坐下掛?
忽忽地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞