仲有無人覺得係香港出世係一件好幸福既事

13 回覆
12 Like 14 Dislike
每日起身返工或者返學到夜晚都唔好話做運動就連打機都無心情每日都做埋同樣既野成個機械人連放假都正係想留返係屋企咩都唔想做
no hope anymore
一升上小學已經知道唔係,成日默書測驗考試,放學又興趣班做功課,又要做額外嘢例如功課模型、賣旗、義工、擦老師鞋,唔做又比老師歧視。
香港有咩好?
但學校就係洗你腦令到你覺得係香港好幸福
一比較起上黎就下下拎非洲印度黎對比

永遠香港人靜係識鬥差鬥賤鬥慘
唔會向高處看
父母都係依d 思維,成日話香港幾好,有祖國支持,又有軍隊保護,靠自己咪做第二個烏克蘭家破人亡。
人哋移民去英國又唔抵得,話人哋失業做二等公民。
保護

軍備真係嚇L死美軍,卡拉OK 都要帶去。
70,80年代,個個做生仔機器,父母都係諗住養大仔女出嚟幫屋企搵錢。
用地理環境嚟講,香港好少發生天災,即係好少會有地震,海嘯嗰啲。已經算好幸福

但係用其他角度嚟講就好差
唔做運動依D原因只係懶人既說話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞