老豆既尷尬行為

429 回覆
19790 Like 150 Dislike
記得有次帶女朋友返屋企
一開門 我老豆就勁大聲喝住我女朋友
問佢做咩收埋把刀係身度
我女朋友嚇到就喊 即刻舉高雙手好似投降咁
答我老豆 無阿Uncle
我老豆先笑住講 少女藏刀啊嘛…

另外有次係我老豆見我家姐男朋友
去飲茶 一開頭都好地地閒話家常
之後老豆就問我家姐男朋友做咩職業
我家姐男朋友答話岩岩畢業
聽完我老豆就好認真咁細細聲問佢
你好人好姐做咩唔好點解要走去做賊啊仔
我家姐男朋友呆左係度 唔知比咩反應
之後我老豆一臉正經咁同佢講
你偷左我女個心啊嘛…

仲有次中學個陣想操fit d
跑完步返屋企 叫我老豆幫手壓住對腳做sit up
點知佢死都唔肯幫我
之後追問左好耐佢點解唔肯
佢先答我因為個排成日同我嘈交
幫完我 驚遲d唔夠我抽啊嘛…

次次出街 老豆都成日撩d唔識既人 搞到勁尷尬
所以越大越抗拒同佢出街

今年父親節 諗住久違地同佢出去慶祝

可惜…再都無機會了 老豆上個月尾走左了
第一年過無佢既父親節 聽住小肥首負親
覺得自己好不孝 成日嫌棄佢 無好好關心佢
無多d陪佢 無同佢影多d相留低d回憶
宜家連同佢講父親節快樂既機會都了

父親節希望大家多d陪下關心下屋企人
唔好好似我咁無左先珍惜

爸爸 父親節快樂 你辛苦了
爸爸在天之靈一定好欣慰,要好好過生活
少女藏刀

你老豆咁風趣實溝死女
加油
會搞下爛gag嘅老豆幾q呀
雖然覺得係假
不過真又好假又好啦
當你覺得自己老豆成日搞爛gag好尷尬
喺另一個家庭有人嫌棄緊佢老豆好嚴肅毫無幽默感,會羨慕你同老豆可以有講有笑
始終做人都係會羨慕人哋有而自己冇嘅嘢
我老豆都係
到我地大個左都係瘋狂搞爛gag
成家都無人比到反應佢
已經走左10幾年了
精神長存我地心中
講真 有一個會成日搞爛gag嘅老豆真係幾令人羨慕
當時唔係咁諗 覺得同老豆出街好尷尬
有次同佢去食Pizza Hut 食完佢係咁捉住d𡃁妹Part time
問人地打唔打乒乓波
永遠的18歲
後生嗰陣實溝死女
你有冇遺傳到老豆嘅幽默感
負親 +1
好風趣.. 腦筋急轉彎 哩啲老豆好正!
係咪又上黎出post當做新聞?
啲爛gag可能對樓主阿媽嚟講係一生難忘嘅回憶
仲有次家姐講開窿胸既話題
我老豆叫我家姐去窿左一邊先
聽到我地R曬頭
之後佢同我地講
一波 三折啊嘛…
好老尷
我老豆都係鐘意搞笑!多謝樓主提醒,我今晚會同佢食飯!
樓主你都要加油,未來做一個比你老豆更加尷尬嘅老豆!
呢d 80年代嘅笑話,如果比d 10後聽到肯定笑到面黃
好老尷但feel到好有愛
睇到尾段就好sad
我都唔知笑唔笑好
屋企人先係最重要👍🏻
大家都比d時間多d陪下屋企人
我仲要d時間 以前都無諗過無左佢既日子會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞