25歲港足球員被封「港版C朗」不輸靚仔偶像

437 回覆
4005 Like 69 Dislike

走去捧個豬肉佬做乜春?
捧呢啲仔仔仲好過喇!
又好波又靚仔~
香港足球隊早前赴印度參加亞洲盃外圍賽,這也是本港事隔54年再度躋身決賽周,令不少香港球迷大感興奮。除了賽事備受關注外,前兩場比賽中都有入球的前鋒安永佳亦成為焦點,事關他除了球技精湛,帥氣的混血外形迷倒一眾不懂足球的女士,大讚他靚仔過時下當紅偶像,被封為「港版C朗」。

香港土生土長混血兒
1997年出世的安永佳英文名為Matthew Elliot Orr Wing Kai,是一名混血兒,爸爸是加拿大人,媽媽則是華人。安永佳自小於香港長大是個土生土長的香港人,直至18歲時遠赴美國讀大學,2019年畢業後回流香港,加盟傑志並開展他的職業球員生涯。

美國回流香港直言:香港是我家
一直心繫香港的安永佳曾在訪問中透露,「我媽媽是華人,我爸則不是,所以我有點外國血統,但去美國之前,我在香港出生,每次我回來也深深感受到香港才是我的家,所以我想代表的只有香港。」

自幼立志成為職業足球員
之所以對足球產生興趣,原來是受到曾當半職業球員的父親影響。安永佳3歲開始接觸足球,自小愛上英超球隊利物浦。2003年,利物浦訪港,安永佳有幸成為紅軍的幸運球僮,更被安排與喜愛的「神奇隊長」謝拉特攜手出場,深深撼動了年僅6歲的安永佳,自此立志成為職業足球員。

脫去運動服裝依然有型
身高1米9的安永佳除了是球員,原來也是一名模特兒,不時獲邀出席時尚活動。從她的個人IG見到他不少休閒的打扮,脫去運動服裝依然充滿魅力,完全不輸時下當紅偶像,絕對有潛質加入演藝圈。

細細個已經拖過謝拉特隻手
幾靚
有英氣
依張證明連靚仔都carry唔到拉鏈外套
咩意思?
有乜問題
啲人話通常毒撚先著拉鏈外套
而加證明咗唔關件衫事
咦唔係喎
件拉鏈外套完全唔影響佢喎
師兄你係咪要驗下眼?
哇依個真係好靚仔喎
乜嘢豬肉分割師 彈開啦
不過呢啲可能太遙遠
啲師奶未必識追呢啲星
25歲應該仲有機會可以去到歐洲搵食
啲人鍾意追豬肉佬都唔追呢啲
師奶啲品味真係獨特
有少少吳彥祖 mix 希哥feel
Man man地 帶少少淫邪氣

公開處刑d隊友

0死角靚仔

利申:非gay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞