大島與龍威 個大島真係好正

293 回覆
215 Like 43 Dislike
我覺得各有特色,兩個都係好叻既人,龍威講野個tone同剪片style都好過引,以香港人黎講,佢算好有個人特色啦,但大島有"日本人"加成,所以啲人做比較會鐘意大島多啲,因為香港人好鐘意日本,當然大島個人都係好出色。

佢地算係有歷練,無乜trap既人,所以啲sub上得咁快,因為佢地真係有料,,可以好順暢咁呈現到自我既人,就會咁charm。

我相信龍威都知道大島會多人鐘意啲,但應該佢完全無介意過,因為佢好有自信。
拍下YouTube 廣東話日文兩溝食正香港人個味
大島為左隊波義務教仲放棄番工respect
紅磡果間芝士乜鳩拉麵,咁佢地有冇講錯嘅
黃埔果間
成日話黃店告急,咁既質素唔執就奇
佢兩個食完出黎話微妙都真係好厚道
其實講真飲食channel好難做,講好食又俾人話收左錢做打手,講唔好食又驚得罪人
大島仲要係素人做起完全唔啦更,但反而咁先做到真實果面,雖然佢都真係好詞窮乜都係旨い
佢地係咪Gay?
條片佢地食完個樣好似食咗屎咁
我都想同佢一齊食燒肉
https://youtu.be/GVPlBksISLY
原來係義教仲以為收錢教
正宗日本味道
屌大島直頭貼錢買器材俾班女
如果純粹兩個香港人講呢個口號肯定又比人屌老撚套
鳴想嫁了
有無睇MM佢番下part time 頂下就算
多個YouTube 幫下都係好事
明明十個有九個日本人都係咁

有無諗過日本地道野就係咁一般般

我特登係日本搵啲出名既拉麵食 都覺得不似預其
一係過咸一係過啖

完全印度既味道我地都食唔慣架啦
拉麵係日本只係平民野,驚艷極都只係一碗拉麵
我唔明香港D拉麵點解可以俾marketing做到個門面又高級碗麵又細兜又貴,完全都唔係果回事
曾經有朋友同我講話去完日本見到D拉麵鋪up up dup dup咁,我心諗人地拉麵鋪同你香港果D雲吞成潮乜潮物既魚蛋粉根本係一樣定位

不過認真講黃埔果間佢地食完咁既樣又真係唔奇
成日都話正宗味道同好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞