求指教!十零萬budget裝修

59 回覆
1 Like 19 Dislike
話說SPC地板好唔好?見好多人話依隻平靚正
夠哂喇,我幫人做17萬全屋,4百幾呎,唔好pm 我,你自己買料,唔拆廚廚一定夠做。另外唔好訂傢俬,買現成嘅會平好多,你做櫃一定貴。燈就落深水埗鴨寮街買,唔好去旺角,你每樣野都問清楚師傅價錢,唔好比佢亂咁加後加數。
我上過去報價 整300呎頭開成10萬頭 本身單位已經有發展商裝修 淨係整下櫃同床果D
同車房道理一樣
唔熟唔食
我都想裝修好耐,公屋裝修易有無人試過?
其實只要問詳細啲同講好價錢,最好手工有返咁上下保證就ok
夠啦,你上網搵下有好多居屋套餐
自己格下價睇下唔同公司包啲乜
Budgets有限既話直接係居屋下面搵承建商做 會有d10幾萬全包價
十零萬最多搞好d 基本野住得人
但過幾年會唔會又想再執?
如果將來又會想再執,我覺得而家不如比多d 搞好晒佢
咁又真,一步到位好過
空內設計都幾皮 仲有錢淨俾人裝修
硬淨同平只係啲木紋pattern無咁自然
咩都唔改 , 廚廁洗你 4萬 + 2萬 底質廚櫃

油漆 2萬

電器唔裝分體 5萬

現成傢俬 4萬 ( 可以再平 )
居屋係換樓既踏腳石

洗撚整咁靚咩

唔好手低眼角高 啱啱好囉

有限一定要自己跟足
會,非常之on9
我二十幾年前,公屋幾萬蚊
油牆、鋪地磚、間房2間,行明喉明電線
https://www.youtube.com/watch?v=J_ZMY2w9rKg

你參考下,有每項裝修工程價格

不過你做得少,就會貴D
話唔夠果班巴打唔熟行程, 居屋一般收樓果期會有D承辦商係樓下擺擋有裝修套餐, 當你一房, 十萬中應該做到間1~2間房+局部油漆+廚櫃+地板+廳做個大櫃加幾枝燈.

因為佢地將裝修當地盤咁做一次做一百幾十間同樣同款所以係可以做得好平, 只要唔好對成品有太大期望其實係超值既.
設計公司做, 多3條友幫你做野佢地都要出糧, 300尺 1房居屋你無2尾唔好諗
幾好!
真係淨做你講果3樣同唔包料應該得
3萬蚊搞掂
認真夠做,幫過唔少巴打做過都
廿萬左右搵埋室內設計夠唔夠
意思指十零萬夠做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞