BTS宣布單飛

11 回覆
2 Like 14 Dislike
由中學就開始鍾意佢哋
到而家已經第六年
我鍾意佢哋七個人一齊嘅時候
一齊跳舞一齊唱歌一齊成為防彈少年團
當然啦 佢哋單飛左我都會繼續支持
但係都係好失落
其實點解無啦啦單飛呢?
係咪某啲成員太紅,某啲太唔出名搞到咁?
連bts都要單飛都叫樽頸位我都諗唔到有咩男團勁過佢地
準備服兵役姐,搞掂哂兵伇又會組返團
啱啱開live講咗唔係休團
之後都會繼續有團綜同其他活動
同埋單飛只係佢哋嘅突破
佢哋一直以黎都明白唔進步只會退步
佢哋呢刻選擇單飛其實等於放棄晒一切
同佢哋以往行徑一樣
置之死地而後生
相信佢哋嘅決定
就好似最新個首歌
The best yet to come
兵役開始左又唔係成班一齊入點都要solo 佢哋又係sell 7個人 點會唔齊人照出團歌
1. 佢哋覺得kpop偶像一定要成日推出新作品cb去留住fans,但完全冇時間令偶像成長,久而久之自己都開始迷失,有好多嘢想講但寫唔出,變咗rapping/dancing machine,開始疑惑自己同其他團嘅差別喺邊,失去方向
2. 因為dynamite同life goes on之後,公司為咗迎合市場出商業化口水歌butter同ptd,雖然都好好成績但佢哋覺得大部份歌詞唔係自己寫,做音樂做到好迷茫
3. 輪住入伍,唔會7個人齊曬,但團嘅活動仲有,只係會專注個人活動多啲,去做咗自己想做嘅嘢試自己適合咩style等等先再合體,佢哋覺得有空間再一齊返花火會更大,畢竟都一齊住咗10幾年,就快30歲唔可以成世做防彈
因為要solo而喊住同fans講對唔住叫fans體諒同祝福,覺得有想休息諗法係對唔住同辜負咗fans好似罪人咁
bts其實簽邊間公司?
HYBE旗下嘅BIGHIT MUSIC
Dynamite同Butter真係好難聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞