Gree格力冷氣其實用唔用得過?

113 回覆
12 Like 82 Dislike
所以全屋已轉三菱重工,一天光晒
百老匯師傅上門報價4000
細舖收2500
痴撚線,ching我同你一撚樣
我屋企3部panasonic 分體式,隨發展商新樓附送既
新屋入伙3年,3部入面壞左2部,整唔撚到
而家我等機會,等最後一部壞埋,一炮過全屋換晒佢

想問下ching全屋換分體式 駛唔駛 用幾皮至10皮?
我怕要開牆 鑿開D野

講多次: panasonic屌你老母啦
其實叫人用定頻,係因為變頻係用電子版控制壓縮機嘅頻率,變相室外機會多咗電子版,多一份電子版就多一個風險會壞板,而且維修或者要更換都唔平,已定頻就簡單得多剩係得室內先有電子版(家用一匹至兩匹半)
部日立玩左十年八年已經唔識凍兼有嘢掛住刮住好L嘈要收皮.
買大松by格力R410A定頻,諗住玩兩三年左右頂到之後裝修,今日裝完夠凍唔嘈正常。

另外啲機夠唔夠凍仲有好多其他因素,齋講雪種其實無乜意思

格力貨倉
牌子上要走支
窗口機 Pan記>>>>Rasonic>>>>>>>>>>開利最平
分體 Pan記,三0霧之峰,大金(新款預要勤洗機)>>>>>>>>>>三0 平款
變頻淨冷>>>>>>>>>>>>>>>>>>>變頻冷暖
panasonic 真心垃圾,但以前真係好襟用,2002年分機用到10年(雖然唔夠凍)
建議去細舖,格價要格多幾間,千祈唔好豐澤百老匯哩d大舖,佢地報既安裝同搭棚費貴到仆街

細舖明碼實價,通常
搭棚2500
安裝 1500
之後機價就睇你買咩機咩型號

我今年四月買左部最新款2匹三菱重工淨冷變頻分體
搞掂哂都唔洗10000蚊

洗唔洗開牆你影完相直接比個老闆睇,睇相都睇到會安排師傅睇位
thx ching
日立小涼伴真係嘛嘛
用過幾部一係快壞(三年內)一係好嘈
日立分體目前用左三年幾 好涼好靜
格力1匹變頻淨冷, 開機有好明顯既呼呼聲
大聲到好似出面打緊風咁, 較左quiet mode會好啲
請問會唔會係貫流扇既問題?
講多少少師父裝完機一星期冷氣唔凍, check完發現室內機條喉未扭實
diu我又係P記分體壞
上嚟睇格力好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞