美玩討論區(38)2022第一個post

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

原本都想臨完場之前入去買埋其他蜘蛛
咁我都係等下先

Red hood gang!
啱啱睇孖裝519
呢到半價,全部249

隻arkham 係dc collectible ?

屌隻gotham knight
嗰隻千值練
忍唔到手買左knull個set
真心真心真心

老坑鷹眼一定一定一定要入
佢係萬能頭黎
配任何一款都會型左
硬食隻廢tom,又無真人頭,
個價又加咗,其實都好貴,根本唔值
除返開$266 /1隻,平玩算係咁了
tom隻手個發射器其實可以除
除左應該會match 返電影

shf 張官圖係靚 但實物難講
反正真人頭有閃回都係買閃回

想高質等Mafex,想平玩孩仔
等唔切又想好過孩仔少少,先等shf現貨
shf唔建議訂

以前199就話遮,266買孩仔貨色根本係貴
正如麥記買266你唔會話佢平
仲要隻tom身型好差
shf啲半死貨tom之前199至200幾就有隻,
身型好好多,
至於Mafex其實我唔太鍾意佢啲真人膚色
ML$266係貴左 但佢技術都好左
例如冇左手腳pin 唔急仲可以等佢跌

你係咪講呢隻死貨我都有買
身型瘦猛猛 發育不良咁

shf大部份都係用shf素體僭建上去,所以唔似真人體型

再加上Tobey個隻我估應該賣$500up
如果剩買一隻我寧願等mafex
你覺得孩仔個身型比shf更接近tom
我話好好多係同孩仔比

雖然孩仔身型都未算係好好,但起碼好過shf
你覺得tom著左suit之後會係shf咁咩
咁tom應該係咁瘦

身型嗰度我柒咗,我兩隻玩上手覺得shf嗰隻正啲,就主觀認為佢身型更似
美玩266無真人頭係貴,而家連mattel都有玩無釘,唔明點解無釘就可以買貴咁多,另外Mafex都係嗰句,唔鍾意佢啲真人膚色

https://www.youtube.com/watch?v=9mzdTGWojcM
Marvel野我就真係買HT好過 隻隻都大插
玩孩仔Marvel Legend仲要食佢d合體parts
孩仔的確係貴咗
以價錢黎講,仲係平shf 一半
但係冇頭雕都冇計
唯有希望閃回嗰隻可以塞得落
$800/3隻 粗玩一流

我都覺得mafex無論係比例,造型,可動,
頭雕,延期都係1/12中第一既廠
以往shf同mafex一樣有出過嘅figure
mafex 都係完勝咁濟
不過你唔鍾意個膚色就算啦
BAF BONUS黎啫
唔中意咪唔要,又唔係有BAF會貴啲
咁唔同size 唔同玩法ge
如果hottoys都出埋1/12 就好
而家有時調番轉無baf仲貴,仲要盲盒
盲盒我寧願美國網買
反正都係抽大蛋
不過搵間平啲
不如搵間平啲
第一隻孩仔
ML好多時會等跌到160左右先入
除非大愛或知道難買
有時等等下又無feel慳番
想買東映但賣晒,淨係買左Noir同iron spider
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞