有無邊隻髮泥搽完係乾身,唔係濕濕立立咁

241 回覆
3 Like 17 Dislike
orient

絕對好用 冇老點
GEL o左N年頭分享一下

Gastby wax 臘點都會比clay 油身

VCO 泥. 最初期用o既呢, 容易推容易gel, 不過半日後就溶晒油晒
10年後再買一盒試, 幾個鐘頭個頭就好似搽o既豬油咁, 即刻掉得

Beaver 5+, Gel時候好乾好易用, 然後半日如上情況

Vachi什麼的, 好稀身, 完全無力, 廢的

骷髏泥, 6角盒泥, 一堆普普通通泥, 都係比較會偏油

Hair Link 黃色, 非常夠力, 非常好造形
但只限盒泥新開仲係非常乾o既情況
放工時間都係會油晒, 天熱特別會溶.
問題係非常易變質, 一變質就gel衰晒.

Subtil 沙堤. 台灣仔熱推, 香港比較少地方有得賣. 支持力唔錯, 好gel, 耐久力都幾好. 不過本身底質都係有少少油. 少少光澤

嵐髮泥- 非常掂, 好gel, 支持力夠, 夠乾身.
不過都有變質問題, 都係用唔到半盒就掉
問題係貴, 而且只得某幾間網上店買到

響街上有見過其他男人個頭髮gel都好行兼夾勁乾身一支支
我都係無從得知佢地係用乜野GEL...唔知係唔係粉定鹽喇..._
香港天氣太濕
一定要開冷氣gel
唔係捽兩捽個頭啲濕氣已經令個頭笠左
我用開呢隻幾好, 乾身易洗, 有冇同好?
好同意,嵐先真係最啱香港啲濕鳩天氣

缺點就係難推同埋易扯頭髮,wax 果隻會易推啲

試過溝啲輕身嘅泥一齊用,效果都幾好

呢隻幾好
真心呢隻係暫時用過最啱,又乾身又輕
成日屎窟痕試新嘢,最後都係買返佢
FH Pomade 溝獅子用 效果唔錯
以前我用Beaver 5+係gel到一枝枝
我想問極幼髮質點gel點噴spray先hold到
落得多重又係收皮 落得少就鬆 有風gg
成個post竟然無人講powerpoint
睇過review幾好咁,下次應該會試下、師兄邊到買?幾錢??

我硬身髮質 都hold到一日
for this!
我都係長期用呢隻
好睇gel頭前個髮質係點
有時起身啲頭髮夠鬆 好易gel
但洗完頭吹乾即gel感覺差好遠 好易冧 當然多數係自己手勢同髮型屋差太遠 人地洗完即gel都係正嘅 但自己做唔到
我之後有電髮 係易gel咗
唯一辦法都係電 不過電最多鬆 想攣毛大cruve都係冇
形容下得嗎巴打
係幾好用 但隻味唔得
都認同既 佢隻味都幾特別 未必個個接受到
我覺得清洗容易
同埋自己懶 有時唔吹頭 想蠟少少等頭髮整齊啲 亂咗少少 再造型都ok
摩洛哥呢隻泥我覺得唔太夠黏 如果巴打習慣平時gel得好行 蠟到啲頭髮一撮撮 呢隻泥就未必適合你
終於有一隻全正評,無負評
lm
lazulite pop mix clay
幾錢邊到買啊
效果如何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞