龍蝦: 已清還款項, 不明美國運通為何入稟

116 回覆
104 Like 34 Dislike
前行政長官梁振英的夫人梁唐青儀,疑因未找卡數,本周三遭信用卡公司美國運通入稟區域法院,追討約9.3萬港元本金及欠款利息。

根據入稟狀,涉案債項應於今年4月底支付,信用卡公司曾於5月初向梁唐青儀發律師信追債,惟對方未有回覆或還款。

梁唐青儀昨晚回覆傳媒查詢時指,已於上月中還清美國運通稱的所有欠款,及至上周五對方再來信指尚有數千元,她昨日亦已過數,不明白美國運通為何會入稟,將與對方再作了解。

咁你哋信邊個?
信龍蝦還咗錢?定係信銀行追債?
689以前成日出律師信,唔通銀行出律師信整蠱佢?
elden ring果隻
潮唱噴射
689 you dead
可能:5月初出demand letter, 問689攞家用找數,搞到月中先出到期票比AE(可能仲未過到數),AE收到票同佢講要計埋幾幾個禮拜嘅利息,要龍蝦再補交多幾千蚊利息,龍蝦再出期票,結果AE一蚊都未收到,覺得佢玩嘢就出信告佢
係咪冇申請豁免?
其實合理嘅,因為一般都知道唔會有收數公司接觸到佢架啦,唔好晒時間直接出信好過
呢亭個案好多
通常係經常遲付款
只俾minimum payment
好大走數風險嘅戶口
收數佬vs G4

傻的嗎?
G4都見唔到啦,樓下個退休警看更都唔比你接近個信箱
我都唔明,區區9皮仲要係ae, 兩個月就入稟,ae真係咁等錢使咩
呢個最似啦
作為中蟈人學乜撚人用美國運通?
而家追數都係外國勢力別有用心
點解唔用銀聯
欠交錢會唔SHOW欠幾多錢,邊個信?
有機會落佢面 點解唔去到盡喎!
佢老公成日出律師信俾人,報應呀!
咁有錢都要爭個幾皮野卡數CLS
梁唐青儀昨晚回覆傳媒查詢時指,已於上月中還清美國運通稱的所有欠款,及至上周五對方再來信指尚有數千元,她昨日亦已過數,不明白美國運通為何會入稟,將與對方再作了解。

入稟whatsapp 就取消到?
搞咗幾個月先還些少, 特登hold 幾千唔找
上周五都有幾日時間, 都唔處理
到通晒天, 入稟中途, 先過數, 仲唔知幾點過數
仲好意思講不明白
信邊個?都唔係好難諗者
家家有本難唸的經
可能佢大洗,689唔幫佢還錢
真係冇錢就唔會告佢啦下嘛
一陣龍蝦真係同你打 搞一搞AE壓住既錢仲多
咁又係,分分鐘咁樣入稟個使費都唔止9皮
惡意追數,拉得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞