[挑戰自己] 小股民穩戰紀錄

620 回覆
16 Like 5 Dislike
我 們 的 收 入 實 現72%的 增 長,本 公 司 兩 大 業 務 實 現 平 衡 且 快 速 增 長。其 中 藝 術 品 拍 賣 業 務 收 入 增 長 64%,藝 術 品 典 當 貸 款 業 務 收 入 增 長 81%。
本 公 司 權 益 持 有 人 應 佔 盈 利 同 比 增 長130%。該 項 盈 利 已 經 消 化2017年 6 月 2 日 本 公 司 發 行 購 股 權 所 產 生 費 用 約 人 民 幣 8 . 5 百 萬 元( 詳 情 請 參 閱「 購 股 權 計 劃 」一 節 )。

但係竟然無派息
1572睇來可以長hold
1572睇來可以長hold

應唔應點加額呢
Lm
我 們 的 收 入 實 現72%的 增 長,本 公 司 兩 大 業 務 實 現 平 衡 且 快 速 增 長。其 中 藝 術 品 拍 賣 業 務 收 入 增 長 64%,藝 術 品 典 當 貸 款 業 務 收 入 增 長 81%。
本 公 司 權 益 持 有 人 應 佔 盈 利 同 比 增 長130%。該 項 盈 利 已 經 消 化2017年 6 月 2 日 本 公 司 發 行 購 股 權 所 產 生 費 用 約 人 民 幣 8 . 5 百 萬 元( 詳 情 請 參 閱「 購 股 權 計 劃 」一 節 )。

但係竟然無派息

上年都係無派中期息
年尾一次過

但係竟然無派息

上年都係無派中期息
年尾一次過

209 變309 咁都得
屌隻1523 爆升
屌隻1523 爆升

寄望1572
屌隻1523 爆升

寄望1572

1523 估唔到仲有得上
1572有排磨
1572有排磨

true, 都預左
發掘下其他野
屌隻1523 爆升

寄望1572

我唉次次買完跌,一放又升仲高過買入價
屌隻1523 爆升

寄望1572

功課要做足D
屌隻1523 爆升

寄望1572

功課要做足D

我當初為左all in 1572放左1523
一切都係本既問題
屌隻1523 爆升

寄望1572

功課要做足D

我當初為左all in 1572放左1523
一切都係本既問題

分散投資 分散風險
就算我幾有信心都唔會all in
1572 好多沽貨
昨日先誇張

btw 939 就黎 7蚊
後悔
1572 好多沽貨
昨日先誇張

後悔

所以1572 真係唔知點,又跌緊
1572 好多沽貨
昨日先誇張

後悔

好彩 698 今日彈番 無咁蝕
巴打仲有無咩入門書可以推介下?
1572 好多沽貨
昨日先誇張

後悔

成日都好大沽壓
巴打仲有無咩入門書可以推介下?

大家點睇九月市?
1523 今日破52週
有無手足仲未放
大家點睇九月市?

小心美國收水 已經沽左一半貨 等9月頭睇下收唔收水先
1523似火箭, 1572幾時先火箭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞