覺不覺咒術迴戰愈嚟愈似獵人?

148 回覆
214 Like 22 Dislike
下面嗰格唔係畫緊隻手打到入身體咩
直頭係火影咩小小
咒術呢套野根本就唔好睇…
直覺話我知會似係開大左個頭唔夠料埋尾
利申屌住追
我自己幾鍾意佢領域嘅設計,可以因應情況調節,要必中,定要困住人
而見到有巴打覺得佢啲畫功同鬼滅差唔多,我又唔同意。單純講漫畫最基本要求,畫面要郁,鬼滅已經做唔到。即使係巨人早期啲人物睇到臉盲,起碼打個陣做蜘蛛俠都係有魄力,畫面都係郁
冇咗娜娜明已經唔想再睇
咒術畫到好亂無咩條理,獵人分鏡/角色同劇情描述高一班。
比條女吸乾吸淨
太多其他漫畫唧影子,而且新宿事件後故事性明顯跳躍得太勁,接唔上之前唧劇情,唔係好知係度做緊啲咩
比55555秒就差唔多
卡卡西邊有五條超人咁屈
七海真男人
加上做過打工仔
應該好多人對呢個角色有共鳴
希姐幾好wo 殺哂成個禪院家好癲
純粹講戰格上既風格
希姐殺全家之後先豐滿啲
差幾皮
冇得同hunter比。Hunter四大主角有魅力好多。咒術作者為左令劇情爽快,令到火影,Hunter,鋼鍊同巨人都有關於主要角色之間嘅日常互動同建立同伴關係嘅劇情cut哂。同期既鬼滅之刃會描寫主角三人組一齊去修行。甚至乎一百回之內既鏈鋸人都會有篇幅講電次,秋同帕瓦同居既互動。令到我係啲角色投入唔到感情(除咗七海)。
秤係少數有吸引力嘅新角色,欠債要靠賭博來還
律師同搞笑藝人都有趣,但出一嘢就完咁

獨眼貓可唔可以講下釘姐,完全消失咗!!

故事節奏真係咒術一大缺點,有時去啲唔去啲,快時太快,慢時太慢恨鐵不成鋼呀(雖然獵人都冇講過里昂里奧
唔出奇,作者係獵人fans,咒術同念能力嘅設定已經好似,直接用獵人嘅念系統嚟解釋都得,虎仗強化系、伏黑實體化系、宿儺變化系、加茂家赤血操術操縱系,仲有黑閃 = 硬、咒力包住武器 = 周、天與咒縛 = 制約與誓約……
唯獨係差在咒術好着重天賦,但係念可以日積月累練上去,個人覺得呢個係咒術設定嘅一個硬傷,一個凡人點都贏唔到有天賦嘅人,例如而家嘅55555我真係唔知有咩方法殺死佢。而獵人嘅能力可以互相制衡,一啲唔起眼嘅能力者都有機會剋到強者,比咒術嘅設定好睇。
後期仲越嚟越多複雜嘅規則同能力,睇得出芥見下下係想學獵人嘅風格,但係故事劇情、人物抽寫、漫畫分鏡等等都唔夠冨樫勁。
7:3 幾有趣 可惜太踏實 咁快死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞