香港酒店討論(20)

483 回覆
0 Like 2 Dislike
有冇人知點拎到四季第二晚/第二間房半價券? thx
要有every miles book果個
好撚貴呀屌
呢排間間都起哂價
agoda成日出事, 假設明明係6000既房, 無啦啦有個優惠係2000幾book到, 但check in個陣職員話只係book左最cheap房型
未試過staycation
黎緊7月中想book間酒店同朋友慶祝生日
想請教下咁多位有無咩推薦?
貴價平價都可以推介下
Agoda 個app 顯示個房型同check in 個陣個房型唔一樣?
但係而家都未係正價
之前好少少嘅酒店啲房閒閒地賣幾千一晚
撞正咩十一個啲 連啲四星酒店都千幾兩千
真係賺到笑
大家對hotel icon評價點
好似唔係好多人提起
點都要有心目中既價位先有得講架喎

同埋有無啲咩要求
例如一定要望海,一定要buffet 之類
一定要有女
萬麗終於做隔離
富麗敦官網冇咗包門票個package定係我搵錯位?
之前政苦唔俾佢做
其實呢排有咩誘因要起價
最初開始做staycation 個價咁平其實要蝕,不過吸引左啲客先,慢慢發現多人鐘意咪加返價
你見而家就算係閒日都好多人check in 就明點解香港人真係悶到傻左
做左隔離咁會展咪好危險
而家過左71刁大都走埋自然冇問題
求助! 例如9月27晚機 23:05(香港時間) land 到港 攪埋檢疫過關 變左28凌晨時間先入住酒度 咁我隔離晚數會唔會被計少1晚

即book 9月27至 10月3?

另外凌晨時間有車接送去酒店? 如果要等到第二朝 等死人
一家大細去左harbour grand Kowloon,之前成日見人Facebook group 開po 讚呢間野都會比人話係打手,原本無乜期望,點知又覺得幾好喎,性價比一流。

$1650 包自助早餐+自助午餐(小朋友under 4歲唔使錢),平日免費upgrade 海景房,有浴缸、房好新好大,海景好靚。泳池好細,但風景一流,好多港女打卡影相影足50分鐘

自助餐都比想像中好好多,中午有即開生蠔,正常質素,餐廳d staff 又好nice。
自助早餐好多人都講過係垃圾、但我地又覺得正常、standard 野都有齊晒。
其他都認同、除左個早餐
去咁多間、佢個早餐都可以算係數一數二差
無論味道定數量
book咗kkday 7月24號尖沙咀ymca海景套房連set dinner同早餐,但臨時有事去唔到

有冇人有興趣,可1200蚊放
房好,但晚餐我覺得一般
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞