4G手機用唔用5G plan呢?

34 回覆
0 Like 49 Dislike
用緊iphone 11. 宜家續約由4G升5Gplan有優惠
但係4G手機用5Gplan會唔會快左, 定係會食多D電?
請問各位巴絲會唔會4G機用5Gplan?
11都差唔多可以換機之後你都一定會買部有5G嘅機
咪升囉
4G機用5Gplan咪又係用4G Signal
快鬼左去邊
下 部機只支持到4G 但你用緊5G plan 你部手機都唔會轉5G信號架wor 一樣都係4G...
除非你換翻部電話可以support 5G既,如果唔係既話你4G電話係用唔到5G的
用唔到部iphone 11?
你碌鳩直徑得1cm你會唔會用2cm直徑嘅condom?
上到網 但你只會收到4G信號
升級完都冇分別
5G 手機用4G Plan 收5G 訊號就有可能唧
尋日試過CSL 偏遠地區跳咗上 5G
點會快左電話無5G你都係用4G咋
我都係iPhone 11,我繼續用緊平啲嘅4G plan
估sales就得。問下佢會唔會快左
信sales就得。問下佢會唔會快左
Salesr只會呃人簽約
呢樣真
之前有個3hk sales打黎sell續約
我用緊3返機場上網好慢
佢竟然話簽佢個個4.5g plan有10GB會快咗
我用緊同你一樣情況用11,會用只不過係個plan抵同埋最遲下年都換機
btw覺得慢撚左
如果貪5g plan同4g plan同價錢下有多啲GB用的話係幾抵的
價錢一樣就冇所謂
換左13大半年都未諗過轉5G plan
5g攞嚟呃傻閪
3台不嬲都收得差 碌一碌電訊台都知咩料
3 5G 大部份地方仲慢過 Smartone 4G
真係把撚
唔好講笑,我同事用3台5G真係慢過我用4.5G 自由鳥
之前用3 5G 100GB plan (但只係行4.5G) 一個月用120GB
依家自由鳥只係用1-6am限速42Mbps 用到120GB
如果用得盡速度,以前其實3.5G都夠用。
但越多人用變咗得個logo係4G/ 5G,速度唔會足

最大問題電話變倒水電
就係見爛衫無幾多地方行N78
谷鬼氣行返4.5G慳返d電好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞