香港娛樂圈10大垃圾

124 回覆
11 Like 130 Dislike
排名不分先後,純粹逐個逐個講
而且只考慮仍然活躍於香港娛圈既藝人,所以楊千嬅 angelababy嗰d支那垃圾唔會入榜
只針對個人才藝進行評審,不考慮外表、人氣等無關因素
呢個榜入面會有幾個連登最愛,所以預左比人鬧
入榜既唔代表我憎佢,只是以事論事
照慣例,2樓開始

唱、跳都唔掂,even佢最鍾意既rap都麻麻地
搞音樂又唔係專心搞,做唔到港版Kris Wu
主打敢言同搞笑,敢言呢d唔係作為藝人所需既標準黎,更加唔係一項才藝,所以不值一談
至於搞笑,見人見智啦,我就覺得同dee哥保錡比真係有段距離
林海峰
Mirror成隊都打爆咗10大啦
Frankie

除左跳舞之外冇野掂,唱功全隊入面除左tiger之外最差,口才同幽默感差 存在感又低,搞到主持同綜藝都唔掂
年紀亦都大,而且比較散漫,都好難再轉型,應該都注定「Mirror伴舞」呢個定位
Tiger

其實同Frankie差唔多,不過演戲唔錯 有潛力。
幽默感唔算差,但太靜 太收埋自己,導致發揮唔到。唱功全隊最差
年紀細,本身係有轉變空間,但如果keep住呢種性格就好難啦
Live 咗
Ivy So

其實你知唔知你唱歌真係好撚難聽,既然生到條好命 有人從96強就保送你入團,更加應該humble同認真學習
出道就黎半年,連兩句歌詞都可以仲唱到走音
掛住係咁接廣告,完全冇努力過改善自己才藝
兩句渣,兩句你都炒啊,半年時間啦就黎
學埋193 d衰野,小人得志 三分顏色上大紅
人地Winka Day唱功比較好既都冇得意忘形,反而穩穩當當咁唱完自己既歌
其餘幾個唱功唔好既都好humble咁努力唱完就算
你唱都未唱好學姜濤大嗌姜糖?
Candy

其實你知唔知你唱歌真係好撚難聽,既然生到條好命 有人從96強就保送你入團,更加應該humble同認真學習
出道就黎半年,連兩句歌詞都可以仲唱到走音
掛住係咁接廣告,完全冇努力過改善自己才藝
兩句渣,兩句你都炒啊,半年時間啦就黎
學埋193 d衰野,小人得志 三分顏色上大紅
人地Winka Day唱功比較好既都冇得意忘形,反而穩穩當當咁唱完自己既歌
其餘幾個唱功唔好既都好humble咁努力唱完就算
你唱都未唱好學姜濤大嗌姜糖?
Mirror Collar Error

啲字細粒啲得唔得
鄧麗欣

其實點解可以唱功keep住屎到屎足20年
你走去紅館做演唱嘉賓,然後你同我講全程走音都冇問題,因為佢sell情懷
而且批評佢既人仲要被批鬥?
連自己歌都唱唔好喎 20年喎
人地collar都係4個幾月渣喎
係咪20年後ivyso走出黎繼續唱到走哂音都冇問題先?sell情懷喎
姜濤
洪卓立

樂壇最莫名其妙既存在,其實佢sell咩?
講唱歌又唔好聽,講靚仔又唔靚仔
個下巴咁短
George

唱 唔識
跳 唔識
rap 垃圾
嗯 你話要簽佢,因為佢靚仔 👌🏻

佢而家咁撚霉咪證明冇人覺得佢靚仔囉花姐

viu = 樂壇垃圾製造機?
見你花咁多時間,每個人寫一大段野,真係戥你辛苦…
直接寫mirror, error同collar三個英文字就夠啦…
其實你最後都係focus佢地啫…
唔會
針對個人,我唔玩一竹竿
睇得出你好想做一個熱門post, 比心機呀,你努力唔會白費架,一定好多人會參與討論架…

預先比個叻叻你先…我純粹留個言比個鼓勵你,記得數晒10個…
林二汶

屌你老尾樣又衰 歌又難聽
唱足咁多年霉足咁多年
利用完班弱智黃絲就拍拍屎忽就去奶共
仲要奶完都紅唔起 繼續發霉 仲得撚罪哂班弱智黃絲
反而人地曾比特就風生水起
咁撚廢 我係你我死撚左去啦
唔想,又ivyso又鄧麗欣
一陣比人圍撚到我陷家剷
我發洩完就算嫁啦 屈左喺心咁耐 不吐不快
最後一個

陳奕迅

屌你摺撚夠自己未?做撚夠隱中未?
快撚d出黎見人 出歌 出音樂會演唱會
香港人一早原諒左你條仆街仔
乜都唔洗再講,唔該你用作品說話,開黎見我
再摺落去你真係變樂壇垃圾
人地話港版長澤雅美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞