十三歲蘿莉入娛樂圈成功出道做偶像,但要面對無盡潛規則同重重黑暗!!!

438 回覆
44 Like 706 Dislike
討論劇情
袁生諗左幾耐個標題呃人入嚟撳你條Lin?
標題合符漫畫內容
絕對冇呃
你唔話講故台啲小說係呃你入嚟睇?
所以我唔入講故台
I c
鵝~準備入㗎啦
好好睇㗎
5萬7人次入嚟睇喇
幾時過6萬呢
睇嘅人數開始飽和
睇咗第一集
畫功有進步空間
唱歌嗰度感受唔到有幾好聽
建議可以畫一大格擺幾句歌詞
再畫埋其他人震驚表情咁嚟間接描寫返
唔洗畫三格女主角再一格一句歌詞咁
好提議
下次畫staridol圈稿時會採用
Staridol外傳
用咁樣引人click入去洗出嚟既觀看數係到打J有意思咩?你根本只係諗到你自己想畫咩但係從來無想瞭解過觀眾想睇咩題材 唔講咩畫功 角色刻劃描寫咁淺表達出嚟既野又引起唔到共鳴 點引人睇落去/討論......
有諗過觀眾想睇偶像題材而畫㗎
問題係你無好好去諗點樣去演繹一個角色同點樣描繪人性 就咁諗都諗到一堆 比如你喺呢部漫畫加個背景 一個曾經被校園霸凌過既肥妹仔 減肥後想做偶像 講述喺神秘公仔力量既幫助下 點樣克服初次登上舞台後既自卑感 同其他人人性上既勾心鬥角 隊友被爆黑歷史網民圍插 點樣解決呢個公關災難 然後昇華友情,同埋為咗增加劇情豐富性既做搜材 一個格鬥漫畫家會睇MMA 泰拳 跆拳道之類加入自己漫畫,你又有無為咗寫好一部偶像漫畫而有學樂理知識 各種跳舞 話劇知識搜材既決心,好多嘢根本你都未諗好就畫⋯⋯
講得好有道理
當初諗住畫幼女向偶像漫畫
所以劇情冇諗得咁複雜
唔怪得⋯幼女向高/連登仔點會睇
其實你個網都有啲畫得幾好既漫畫家
不過都好似無咩人睇咁
我覺得你下次出post可以照用標題黨引人入
但標題既內容唔係你漫畫既內容
而係一位你欣賞而又少人睇既漫畫(個網入面)
咁就可以借推廣支持本地漫畫家名義
出post顯得你其實都會用自己影響力提攜後輩
根住先再出你新作條link叫人都支持下
應該唔會有咁多連登仔屌你先btw加油
好吧
雖然內心上有少少當佢地係競爭對手
哈哈 不過反正你畫埋呢部都唔畫
有啲畫得幾有港式風格
不過得一話又唔更新 又無留言
推介下可能可以鼓勵下佢地創作
好吧,不過標題要諗
就快6萬個人睇喇
好人有好報
搞到我入左果個網睇
其他人果d 好正常
冇睇劇情
單睇封面
起碼可以叫做出自有藝術細胞嘅人
袁牲果d 算鳩數把啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞