嚴選最劣質公屋邨

780 回覆
661 Like 35 Dislike
好似自成一角咁
公屋特色
掟屎掟尿
行去火車站又唔近,搭車去又唔快
附近又冇街市,係近北區醫院LOR
如果唔睇人嘅話

葵盛東有巴士總站
去地鐵站5-10分鐘
去葵廣都係10分鐘左右
懶嘅話去東邨商場又ok,最近開左好多餐廳&有間台式飲品店

而且部分風景都望到幾遠空氣幾好…?
仲多南亞佬同白卡佬
平時覺得屋村商場裝修升級係趕絕小商戶 搞貴哂啲嘢

但山景商場街市真係舊到有需要翻新
同埋本身空置率都高 其實唔存在逼死小商戶
細個住葵芳
勁on9, 出葵芳要大半個鐘先到
搭去新蒲崗、黃大仙買餸咪算方便
橫掂位位都係兩蚊 海量巴士van仔駛腳
慘得過東涌 要搭到去荃灣先有平餸
天水圍啲c9都慣咗搭出元朗買餸
能夠喺樓下買到餸而且唔貴已經好高汁
lm
公屋王 海富苑 hkcc wk附近
唔搭車 好似今日咁既天氣 相信巴打行完會好似沖完涼咁既款
留名

好多都無聽過,會唔會有人可以post下圖睇下有幾差
早上繁忙時間 38總站已經同你打爆架車 去到北大嶼山醫院個站幾乎冇得上 真係戥裕泰苑啲人慘咁多錢買間居屋返嚟 結果同班公屋閪逼 仲要依家個站冇野遮 日曬雨淋
metro
你就想 15分鐘俾你行到去消防局都偷笑
起碼二十零分鐘啦
成日覺得山景邨D路迂回曲折 , 感覺陰氣好重
好撚on9喎 穿過龍蟠苑要行4層樓梯 條樓梯又窄 行一個人都嫌逼 你行埋我嗰份
咁撚多 山景仲佔50%
好心就公開市場照放幾十萬禁轉售
山景立即100%入住率
山景已賣左變居屋
痴線,佢一定屬於最好果批啦
勵德 華富 利東 海富 都係正嘢
西環邨如果唔係咁舊都正
咁彩雲衰晒都市區,雖則次次爆疫情都有彩雲份
大家都係公屋 隔離海達邨羸你幾條街
南昌站V walk上蓋 天橋直達公屋平台 穿過平台就到屋企 毋需日曬雨淋 仲勁撚過富昌邨 馬路都唔撚洗過
街市行前幾步就係深旺道巴士總站 唔岩可以去東京街西搭海麗邨啲車 再唔岩直接黨鐵 南昌站四通八達 位處於香港線 又屯馬線 再唔岩的士囉 出深水埗旺角咪收你廿零三十蚊
屌你老味 直情係冇撚得輸 真係諗唔明點解公屋可以起喺咁靚既地段
唉 唔講喇 我個number車尾燈都未見到 新移民又羸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞