保險狗衰咩會咁黑人憎

68 回覆
131 Like 3 Dislike
屌你老母 保險狗
改善行業偷呃拐騙歪風
請立即立法去中心去佣金化
細個少少果時都會努力解釋下

但講解完大家都係唔會明

到依家都係答保險公司/保險狗/保險公司文職

之後比人睇唔起
日日正能量 大道理 噁心到仆街
呃都算,最慘係佢哋有時會真係以為自己幫緊人
咁讀finance major 嘅人做保險係咪保險狗?
6日日影相扮有客開單,你有料嘅咪學林作影自己銀行户口岀嚟囉

唔好啦屌,到時又好似倫敦金咁,成Team人share一個account
話講mpf點知出到來又係sell保險
sell保險個個變左sell倫敦金
即走
人格有問題,有d本身真係專業人士,但係嫌搵得唔夠多,唔夠"成功"就撈埋保險,順便利用一下專業同人脈。表面上好專業上哂course有專業知識有監管,但心態上只係同d人撈傳銷一樣係貪慕虛榮,但一到呢點就唔會認,會覺得自己係幫緊人。實際上係會幫到,但保險狗會將呢點放大哂黎幫自己貼金,宣傳自己幾"成功"(聰明少少的保險狗唔會貿然講“成功”會講成係“雙贏”、"幫到人")。做戲做到連自己都呃埋,人格低賤兼無底線
食相太肉酸
我相信”保險”有佢存在意義,其實99%人都係屌”保險Agent”。真心理性討論撇除班害群之馬助長歪風,連登仔心目中覺得呢行應該要點先為”正常人”? 或者假設你係呢行你會點做? 討論區意見一面倒屌柒人其實冇咩好睇(圍爐區),想聽其他嘅意見。
我覺得班保險佬做人唔好咁假,態度要誠懇啲
連登仔:唔收佣先係「正常」agent
人地外國賣保險有冇香港咁撚仆街咁撚cheap啊
你唔好拉埋黎講啦
呢部分人就係「憎人富貴厭人貧」嗰啲劣根性,好似唔抵得人搵得多錢。雖然香港搵人笨嘅Agnet真係佔大多數,自己唔專業而且全程都冇講過啲灰色地帶/壞處,都唔怪得人以偏概全。

我咁講嘅原因係因為我的確見過憑良心做事嘅Agent同埋搵人笨嗰啲垃圾Agnet。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞