[PolyU]紅磚大學討論區(70)Sem議員

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想問下而家帶guest 入poly駛唔駛提早登記?定係去到登記就得?
無知一問:攞嚟做free elective嘅科係咪唔可以fulfill crcw erew嗰d…
No
調返轉可以
如果一科free elective要做埋crcw erew搵鬼讀
睇FAQ話自己揀做free elective嘅科唔可以攞嚟fulfill DSR, GUR, minor等嘅requirement, 我驚將我on99讀多咗嘅car轉過去之後嗰科嘅erew會唔計

你嘅意思係咪放科car做free elective都可以照計完成erew?
erew呢啲requirements淨係關CAR科事
我本身想講有erew嘅car可以用嚟做free elective
我唔使讀free elective所以唔係知得好詳細,你等其他人覆你啦
你用啲冇crcw/ erew嘅car嚟做free elective咪唔使煩咁多嘢
我exempt咗大英補credit係用car嚟做free elective,或者你搵subject search free elective pool入面嘅都得
但有啲科嘅free elective可能會有特別requirement我就唔知啦
可以
想問嚟緊個sem係咪至少需要兩針,用第二針後豁免果半年內嚟入校園範圍?
需唔需要keep住upload快測結果?
冇check email
啱啱先睇到話要清locker
唔知俾人爆咗未
由5月出email 都出咗4-5次

罰埋個$100啦
我清完SAO上埋Lock
都仲Send咗好多次俾我
點解可以唔知
其實我地ug要讀幾多個car 我聽朋友話六個,但又有人話4四個
22/23 admit又多左兩個咩enterpreneur同AI, 一共6個, 就快major都唔洗讀
所以4個同6個都無錯
檸狗去咗邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞