點解「阿波羅」既地鋪做唔起?

245 回覆
178 Like 3 Dislike
長期蝕錢,其實老闆同個女有其他生意有錢賺,好多呢類舊本土公司只係為咗養住班舊伙記所以冇執,應該要支持下
十零歲時好中意食佢啲「鮮果」乳酪
搞手只求打個和
覺得佢d魚肉燒賣同八爪魚卷加埋佢d鼓油幾好食
真 陣味究竟邊度傳岀嚟
monaka成日食,但都係超市買,好少幫襯佢舖頭
雲呢拿味最好食
我都係百佳買 好少門市買
因為附近個執哂 冇分店
老實講 阿波羅咖哩汁底 好食過7仔中小學例牌成日叫 咖哩魚蛋加一大pat茄醬/咖喱撈麵+雞肉腸
我覺得佢以前初推出撈麵(當時叫森巴撈)時期係屌打緊7仔,無奈係好多大間7仔慢慢改加左熟食區
仲有MK TOP分店 個裝修好唔襯佢個brand
好似話手作嘅雪糕都係同阿波羅買
宜家仲有邊度有?

我以前中一成個小肥咁,放學行過阿波羅見到d 30幾蚊兩球雪糕,心諗正啦,番左成日學,拎枝雪糕慰藉下自己弱小既心靈先

點知一行埋去,準備開聲買雪糕,個筆雪糕姨姨大大聲講,咁肥仲食?

聽到呢句既我內心即刻哭左我都係想食杯雪糕姐,點解要咁對我

真係抵佢發到唔積

大個左其實都明個姨姨都係為我好,好希望個社會多d呢類人
兒時回憶
酸辣粉先有驚喜
細個小學經過阿菠蘿真係攞住幾蚊諗下諗下
其實有錢嘅都怕肥啦
呢啲唔食得多嘅嘢走平價可能難回本
放多幾杯雪糕係門口比人推就發達啦死蠢
我有時行過會買來食, 最喜歡食生果mix o個個"雪糕/ 乳酪". 我反而覺得太少分店, 除非專登去否則好難會見到...
裝修設計睇上去勁噏揼但又唔夠士多平
賣嘅嘢又唔夠豐富
阿波羅鮮果乳酪世一
佢啲鋪嘅裝修
唔知點解成日有種好污糟嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞