Elon Musk: Elden Ring 係我見過最美麗嘅藝術!

212 回覆
363 Like 23 Dislike
lockon咪得
就算唔講佢D風景
得罪講句
BOTW信者玩得少Game BOTW雖然冇UBI Game咁垃圾
但係好多都係Open World例排野

仲有探索搵到既野就係一堆解謎小遊戲
打完報酬就只有+能力值
唔係特別鐘意既話好快厭 D解迷既深度又比以往作品低
Elden Ring好多時候都有武器/魔法 滿足度多好多
就算唔岩用睇Description都好有趣
BOTW戰鬥又唔係太出色
敵人種類少 轉個屬性一模一樣既怪都唔少
有挑戰性既敵人得一兩隻 就算係強敵 只要回避成功就會慢鏡打到佢仆街

開放地圖又係爬塔
UBI Game玩唔夠咩
Sony 肯英高都未必
個戰鬥直頭差,d 武器郁d 就爛搞到d 靚武器就唔捨得用,平時就係咁用最濕鳩個把爛咗就換第二濕鳩個把etc. 打boss 基本上淨係靠閃完反擊個招或者用箭射發光點之類隻game 做得最好係個開放世界爬邊度都得,d 元素可以互動好多玩法可以試周圍行下睇下都ok
我覺得未至於差,算叫合格普通,靚武器任執其實唔使慳住用,戰鬥其實都可以有唔同玩法;法杖、屬性武器、神獸技、炸彈、時停同自製陷阱等等
不過好多時非必要,鳩斬仲快就唔搞咁多野,好似有d人玩ER用骨灰+屍山血海或者獵犬步法就夠打天下,都未必會去試其他技
薩爾達 曠野之息
前期法師easy mode
後期戰技攻擊勁,法師成日打唔中,兩者差唔多
齋講輸出
鋸肉刀+獸丸應該係全game最高
之前個post話botw物理引擎同遊戲性高好多
但世界觀無elden ring咁正都俾人話
好似一定要非黑即白er/botw所有野最好咁
對比10年前比人百屌既ac3
起碼入面有角色性格同劇情
依家完全係垃圾,玩完都feel唔到個角色係想點
但月隱無近戰build咁大力
推郁?佢真係成功左先講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞