Smartone 5G 家居寬頻真係食撚左屎衰撚過用3G

40 回覆
35 Like 19 Dislike
話說家居寬頻合約到期,咁啱又就嚟搬
想搵啲短期約簽住先
見到smartone新出5G家居寬頻最多簽半年
又可以即插即用唔洗拉線,覺得幾吸引就join左
今日第一日用,dllm又話5G但得個幾十mbps
衰撚過用data,唔講睇片打機個啲
用google search嘢出result都要load幾秒
用smartone個網睇速度夠膽死得3.9mbps

換個位再試
打上去hotline問5G平均速度一般係幾多
剩係識話唔同位置有唔同速度答我唔到
屌,好彩有7日試用期,依家落街退撚左佢算
真係衰on9,簽前無睇下其他用家comment
你屋企位置收得差
我平均都有300幾
所以咪有7日試用囉
你屋企問題
冇錯,應該搬屋再試
已經退左
我住山上面唔知關唔關事
以為Smartone 5G覆蓋率已經好高應該無問題
所以咪七日試用,都唔知嘈乜鳩。

其實依家啲寬頻到期你咪照原有條件逐個月俾錢,搞嚟搞去做乜鳩。
人地有7日試用 你唔啱咪退錢
洗撚屌人咩

smt 5g從pccw 8mb $350 救我一命
唔想幫smartone
不過樓主咁撚樣都要開post屌真係好戇鳩
樓主on9
我都用緊 廢撚到傻 太子區唐樓 打機瘋狂跳ping仲要唔係好穩定 搞咗成個月先發現到發射站零件有問題 。
以家打機都係換返張1010 sin卡入去算
有機會係佢default 3g/4g/5g 信號唔好自動跳落去3/4g,要自己set死固定用5G

同埋佢部閪野轉完3/4/5g要reboot/間唔中reboot先有番速
利申:牛屎地區用家,用4/5g都有4-60mbs速度
新界西村屋
平均300mb 都有

可能近高速公路
我屌到佢反艇
都係冇幫助
個cs 仲要勁撚串
家住觀塘
都係垃圾
點解你會覺得屌CS會幫到你好收啲
CS平時唔接電話嘅時候負責plan發射站起喺邊
同埋落手set場
(好似係
如果有試用,還可以
但最大鑊係7日後先變慢
電訊商調低你priority真係容乜易
我正正就係咁
本撚來真係好快 好定
嵦滙 起好左 都冇咩野
之後佢地一入伙 即疾即慢

我反映到 去到佢地cs manager
佢地堅稱我果區 收得好好
亦見到我 最高速度 都有100mbps

我問佢 邊個時間 係100mbps
佢話睇唔到

我再send圖俾佢睇
我 同幾個fd 係屋企 都係smt
都係慢到仆街 (波都睇唔到果隻慢)
smt都係堅稱 收得好好

跟撚本 唔係解決問題
不斷兜圈搬龍門
8mb $350
5G 距離短, 做家居寬頻係差過4G
唔知班濕鳩ISP諗乜, 又有咁多人落疊
真, 真係要一家家試..
我屋企得支那移動係正常同快

3HK, 就下個月可以試
投訴多幾次
叫佢地派人上黎check
多幾次你話和平解約就ok

利申:十年前我用過SMT 2-6M無線寬頻
情況同你一樣
咁都幾均真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞