信用卡門檻邊幾張係最高

547 回覆
5 Like 159 Dislike
18 萬年薪
以前岩岩出黎做野都想威下,去拎張HSBC premier 扮下野

人大左就求鳩其,聽人話渣打Asia miles 好,就申請左張一直用緊,依家又RED 又盛,真係冇咁好心機去研同搞,繼續用算,仲要啲分從來冇用過,諗起都嫌煩
港大水泡科又win
使唔使轉出糧戶口去佢度?
Credit card可以唔清曬條數,charge card要月月清
大家都硬掘年費計,佢比AE有咩優劣?
買貴咗,打爛咗,甚至買完後悔都有得claim

佢啲benefit 真係唔係喺回贈錢度
唔清佢會cut 我卡?
應該係,利申未試過唔清
以前有用903個張

而家老豆仲用緊 Manhattan (不是903)
真係見證住細頭淪落到咁樣

好耐以前覺得好神聖,只係喺forum聽聞,話by invitation,或者年薪100萬可以打上去問cs拎form,仲要係比年費+無迎新優惠

一直都望住呢個目標,但就到嗰時,忽然開始有宣傳、有迎新優惠,加埋都值7000+(以我當年對miles嘅價值計),咁就開左張。食埋有時送嘅credits、會籍、入lounge、fhr,點都抵。

再之後大家都知啦,出曬廣告、kol宣傳、地鐵啲sales拎住黎sell你⋯⋯

利申:一年後cut左,唔捨得比7800,之後無得去旅行更加唔抵
有能力開係真係型
我中銀的淘寶卡信用卡
credit 有無10000?
前排搭上搭先搵到個fd有group enjoy買Ikea有85折,好似都幾罕有
巴打有冇試過用prestige card入太平洋會食飯/玩?
冇呀
除咗候機室
我冇用過哩張咭任何嘢
咪就係…已經任撳咁滯
廿萬額好易,銀行亂加 有2 張由幾萬 一加加過廿萬, 全部limited 加埋有百幾萬 但我年薪都係得幾十萬
基本AE 唔洗收入證明都出到. 你肯比年費就有啦。 其實樓上講比$7800 其實都唔係好算叫門檻,只係你會唔會比$7800 用錢去買呢個 services or prosuct 姐。 又唔係真係要check 晒你資產收入先申請到。 PK 反而HSBC red 卡試過唔批
所以不嬲都話
窮人俾張黑卡佢都冇乜用
原全唔知仲入到?
HSBC批卡睇心情
不過如果你用佢户口出糧同埋有用開佢d卡
多數都會秒批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞