有冇日日返工都比人屌

66 回覆
33 Like 11 Dislike
比人屌到懷疑人生

返工個幾月,我大佬話我成日㩒mouse好㩒煩,問我點解㩒完mouse可以唔駛睇係咁click,煩到佢叫左個負責電腦equipment既同事過黎聽下係咪個mouse特別嘈,最後個同事話呢啲聲好正常,叫我大佬自己戴headphone

Btw我之前岩岩一開始返工都成日聽住歌做野(其他team都聽晒歌),跟住我大佬問我知唔知啲人讀書失敗主要原因係咩,跟住話聽歌會專心唔到做野

尋日仲㩒撚搞笑,無啦啦問我落巴士廣告定請我抵啲,跟住話9我黎到幫唔到手仲增加佢workload,返左個幾個月,日日返工都半自學mode,日日都比佢屌

依家做親野都叫我自己做自由發揮,做完唔岩佢心水就比佢屌,屌完先教我點做

第一日返工就講明唔會教我野,又話自己係老屎忽,會有無限問題judge我,我答到就無野真係好撚癲,講住咁多先,因為我日日返工都比佢屌 要講有排講

不過佢都教識我啲野,就係做人要有value ,做野要有justification,同埋啲野要夠details,佢做事幾好,但做人真係好撚on9
岩岩轉行+個人無咩料都要做住先 ,希望可以盡快走到
差唔多,佢成日話自己人工計完時薪低過我,成日串我收工就收工,話我唔勤力,佢話100%唔夠要150%我好想串9佢 咁係你人工低姐屌
失業幾個月,四月尾搵到份新工,人工28500算唔錯,但老細好撚燥,名符其實鬼見愁,今次份工我唔會再以氣用事劈炮,一定忍,忍,忍
走啦仲留係度搏屌咩
跟住我大佬問我知唔知啲人讀書失敗主要原因係咩,跟住話聽歌會專心唔到做野
你上司讀書好叻好高學歷?
同我大佬幾似
佢話有唔識就問佢
但問佢個時就叫人自己試
做錯左就屌我唔出聲問

可能真係人夾人
佢對住其他女女就好有心機教
所以而家無咩事都廢事問佢野 真係做到心累

利申準備交信
辭職搵第二份啦樓主。睇你咁樣開始諗唔想再做
冇人質疑樓豬喺咪真喺廢柴黎
人工高過50%連燈仔架喇
你哋兩個都冇問題,問題係請人條友度
你阿頭白卡佬黎,好快喲走
我大佬好啲,講野長期帶骨,成條team三個人,但得我under佢,另一個同事獨立under大老細,應該燥屌難頂啲,我後面另一條team個同事帶老母,過左幾日就見唔到佢
無錢
唔知,我都係廿令k,佢咁講我估3萬幾
Master老屎忽
佢都係準時收工之人,好彩唔會wtsapp我
真,但佢對第team啲人都係咁,佢問人地team啲野,judge到人地都叫佢唔好考佢,我幫手答,佢屌我 :依家你係咪好勁咩都識,依家問你咩

佢只會對住老細最nice
岩岩轉行我第一份office工 搵緊其他了
我都認唔係勁但唔係做野上問題,佢係咩都屌,做野上既野佢屌少啲,最多話我唔勤力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞