內地快艇走私136隻貓狗被截獲 一膠籠困16隻幼貓

47 回覆
3 Like 18 Dislike
你唔好咁on9 啦,有無食過肉呀?淨係識兩重標準,寵物緊係唔係貨啦,所以買左就要好好養佢,重有係典型呀,唔係形呀,屌你老母
所有生命都值得尊重㗎,如果係食物就應該好好食哂,唔好浪費,如果係寵物就應該好好養佢,唔係好似你班偽善咁分高低
用食肉同寵物比?人就係咁偽善

你講得買 已經係問題
你知唔知你口中 所有買賣動物鋪頭(唔理平定貴)
啲動物背後生活條件有幾差

見識少個個係你 唔好用啲歪理當真理啦
你見識少話人見識真係好笑,話所有舖頭都環境差只顯得你無知,有好多生活得好過你呀,on9 ,重有係你偽善咋,唔好賴哂所有人
成班窮撚 一見到有名種貓
即刻仆住想要
好撚肉酸
街貓 唐貓就冇人理
笑撚死人
有人養兔 有人賣兔肉
有人種花 有人賣花(都有生命
全部都係on9仔中國人dna
世界是中國的
原來係大中華膠
兔肉呢點駁唔到
塞到咁樣,9成打晒慒仔針, 貓邊有咁易俾你塞入籠
見到係名種貓即刻大愛撚上身
唐貓唐狗又唔見啲人咁有愛
又唔想俾錢 又想要名種 好撚肉酸
之前有朋友話要買貓 係咁叫佢唔好佢都係照買 搵嚟搵去搵啲扮到好有良心嘅自家繁殖 點知買咗返嚟係有病嘅 問返個賣家嘅時候仲講大話話係同其他貓打架整損

結果帶去睇獸醫原來係生貓癬 惹到全家都生癬 搞咗勁耐
咁你唔岩啦
人人都有選擇權
佢選擇做水魚點解你要干涉佢
原來女拳撚
購買代替領養嘅朋友要忍忍手住 呢排冇得買貓住喇
https://lih.kg/3010408

內地快艇走私136隻貓狗被截獲 一膠籠困16隻幼貓
https://lih.kg/3010817

兩個都係講一樣嘅新聞

樓主同佢戰友「竹澤汀」都係推搞起咗罵戰嗰個居多
撳入去一睇,嘩,原來樓主6個鐘前、竹澤汀1個鐘前先推完忍忍手

至於呢個post呢?
已經隔咗一日
幫推
幫推
久唔久都有人中招上黎呻啦
幫推
購買代替領養嘅朋友要忍忍手住 呢排冇得買貓住喇
https://lih.kg/3010408

樓主「連登show胳肋底/一隻牛虻」
介意嘅從來唔係有冇「加劇對立」
而係介意佢嘅post夠唔夠多留言
上面#2列舉嘅仇男言論如是
同寵物店有關嘅post如是
「最理想就係有罵戰同對立,
最緊要就係有人幫佢推
唉阿,覆錯唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞