或不止 iPhone 15 改用 Type-C 插頭 AirPods、MagSafe 等都棄用 Lightning

49 回覆
20 Like 6 Dislike
Iphone15,只改顏色,改type -c,大更新再賣貴d
幾好,依家兩部ipad 用type c
然後iphone 又唔用得
轉曬typc 唔洗煩
冇lightning 線有usb3規格
得個on9 card reader
一早應該轉type c 3.1
Type C 呢樣已經預測左幾年…
Ipad pro 2018 有usb c 開始預測到今日
今次有歐盟迫apple 用type c
好難講, 好似appstore 一樣, 情願keep 住罰錢都唔開放,又唔係第一次
今次係唔比係歐盟賣冇type c 嘅產品 同之前唔同
歐盟仲惡過共產黨
Type C充電好撚快
搭個TYPE C LIGHTING 轉頭
唔得 一定要係機到有TYPE C頭 一係歐盟版本有曬兩個窿就得
分析師

airpods我舊2同3 叉電未插過線 講真 轉type c 又好 用返舊嘅又好 都唔係咩新聞
加上Mac 系統 type c用咗好耐
而iPad pro 用type c 又實際用途
其實 我唔明 iPhone 轉又好 其他device 轉都好 有乜咁大新聞要搵件所謂分析師 唔通用type c 賺少幾億?(到呢刻 有幾多用買原裝線 同埋授權會過億?)
特登開隻adapter 歐盟賣就插住跟機出
未正式通過㗎,就算今年通過都唔會要啲廠即時實行,真正限制起碼要幾年後
Apple出條type c 線會賣幾多錢
14 都未出 咁快講定 15
apple thunderbolt 4 1.8m $949
到時加粒晶片有MFi先比快充,無認証就得5v 1A
要加ipad出果陣唔加?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞