[求問] 有冇揸Mazda 3s 嘅巴絲

37 回覆
3 Like 8 Dislike
借問聲係咪2011年生產既mazda 3先有skyactiv引擎?
2011有Skyactiv, 但係2011又唔一定係Skyactiv
Mazda2/3/5嘅話6速AT就應該係Skyactiv
當然最穩陣就係買魂動樣
我覺得魂動樣唔靚
第三代都還好,尾懸掛仲係multi-link,第四代變咗一字尾擔
魂動樣姐係邊款
打開車頭蓋 應該就睇到個引擎係咪skyactiv掛
上網見過圖應該係大大隻字寫喺到?!
理論上係嘅

但係你係咪約個賣家出嚟山長水遠去睇車跟住一揭起頭冚唔係Skyactiv就走

其實2014 Mazda3而家都好平啦, 直接買呢代咪得
筆直諗住2xk 咁上工 換架慳油啲嘅車嚟揸下
而家bmw118i 整又貴 揸又貴
7手。。。。。。
咁都仲有其他選擇既
筆直有限 手數里數我要求又數會好高
其實都係諗住揸多1,2年車 之後都未必會再喺香港揸車
計皮費咁你買返雀屎 Ractis嗰啲啦
你買ford 年代嘅Mazda, 維修唔會比118 平得幾多。
你睇條街有幾多人重渣緊就知
Ractis全玻璃天幕係好似幾正咁既…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞