嚴選香港十大最強本地演唱會

74 回覆
7 Like 6 Dislike
唔好忘記當時班仆街娛記點樣寫哥哥扮女人
應該係最經典港樂
同埋佢最俾心機唱

但講唱歌巔峰應該係情情塔塔
反而覺得應該係哥哥嘅告別演唱會更加經典
早兩三年拎金針獎(?)嗰陣好似話開100場
無咗影了
歷史悠久唔記得咗,個演唱會係送禮前還是送禮後?
算啦俱往矣
以前真係間唔時拎出嚟煲

新疆棉單嘢之後聽到佢把聲都唔開胃
呢個係2001年再彈起嘅開始

送禮前啦

費蛇接份禮物張相係佢嘅唱片等面定cut佢唱片封面嚟再剪剪貼貼
好好哋唱歌咪好囉
有d嘢真係自己攞嚟……
佢真心鍾意曼聯

嗰時係代表香港官方球迷會送
份禮物估計都唔會係佢自己prep
但唔撚知點解會擺佢個樣上去
港樂 95 張學友, 97 陳慧嫻 都水準極高, 不過冇乜人記得
moving on stage >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> duo
唔會啦, 肯定係佢自己主意
因為一個淪為勁歌金曲主持人嘅過氣歌手
可以靠港樂鹹魚翻生真係好經典

港樂點石成金嘅經典
咁佢真心on9
不過做藝人有樣嘢可以俾人記住一世都幾好
陳慧嫻1989演唱會 ,首首歌都經典
平時無聽開老歌,第一次聽已經被深深吸引
https://www.bilibili.com/video/BV1TZ4y1p7HL?spm_id_from=333.337.search-card.all.click
遺珠

陳慧嫻幾時再見演唱會1989

1989年陳慧嫻喺紅館舉行六場演唱會,由於當時已經宣佈佢即將退出歌壇去美國留學,因此呢個係佢第一次個人演唱會,讚係佢告別演唱會。而且當時剛滿24歲嘅陳慧嫺正值歌唱事業的最巔峰,突然急流湧退亦令成個演唱會百感交集。

https://www.youtube.com/watch?v=4nKHksnmT7I&ab_channel=%E7%BB%99%E6%82%A8%E6%B7%BB%E8%98%91%E8%8F%87%E4%BA%86
Soul Power
2002梅艷芳極夢幻演唱會

頭半場將多首金曲重新編曲,並以舞台劇形式演出,意念極為創新,而且更加請到張國榮同場演出芳華絕代,應該係兩人最後一次同台演出。

https://www.youtube.com/watch?v=ZBaY9AJrd1w
呢個演唱會既yesterday once more 完全唔輸原唱
呢個有睇
真 如果計埋係本地搞既話 呢個係我心目中既top1
依場出過5聲道SACD ,CLS
jay chou already broke it easily
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞