請大家堅持日出康城不要公屋!

62 回覆
6 Like 88 Dislike
可憐下班業主,佢哋住喺堆填區隔離已經夠慘
傻啦,香港幾十年房屋政策嚟,冇論邊度你都會見到公屋,幾貴地段都會起啲公屋係到(除咗富豪區),由港英年代已經係咁,就係唔俾你分階層(除咗富豪)
大家都係中國人,需要咁細分嗎?
AA 少樣野講
唔好唔起啊
173區起完既話康城會睇唔到海咩?
點解 你話事?
填海起哂全公屋都得丫
JM9 ?
篇報導講大圍已經唔關康城事, 個po 主已經有啲唔知JM

之後又走個樓主出嚟喺度合埋眼貼圖...搞乜鬼呀
可憐既康城業主們身家收入都多個你條公屋撚
D精神科院戒毒中心搬晒過去就岩岩好
麻煩康城撚繼續踩其他17區,等回力鏢瞄準少少
日出康城唔係講左有公屋/臨時屋?
請大家支持日出康城一定要有公屋!
其實大圍站不嬲都俾公屋圍住,唔知有咩好介意

日出康城冇公屋,咪生活冇咁方便囉,買嘢又冇選擇,又勁貴。 裏邊好多單位都係3-400尺,當自己係有錢佬咩 赤柱都有公屋啦
康城無公屋、出出入入既人都無咁多白卡,環境好好多
薄扶林一樣有華富邨
可能真係得九龍塘半山個d先無公屋
不過好多貴地段公屋重建完都唔起返公屋
邵氏影城嗰度咪起緊公屋囉
係班康城傻閪狗死口唔認咋嘛
政府眼中:富豪(半山,山頂,跑馬地等) vs 其他階級
29日晚上10時許,據報一名17歲男生,在屯門鄉事會路一個公眾地方,被一群相識的男女童勒索金錢,男生向該批人等付約2,200元後,於天水圍天瑞路一處地點,再被同一班人,以手腳及噴漆襲擊,導致手受傷、滿面漆油。警方表示,警員接報到場經初步調查後,案件列「勒索」、「盜竊」及「襲擊致造成實際身體傷害」。該17歲男生受傷,清醒送往屯門醫院治理。屯門警區反三合會行動組經調查後,今日(30日)於屯門及尖沙咀拘捕3男1女,年齡介乎13至15歲,涉嫌勒索、刑事毀壞、盜竊及襲擊致造成實際身體傷害,現正被扣留調查

邊個地方起公屋,附近啲居民就慘慘,特別係有仔女嗰班
日出康城咪係富豪區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞