老細迫交錢

99 回覆
41 Like 413 Dislike
代朋友開Post:
我個朋友係做牙科姑娘,佢黎緊會轉新工
佢係之前份工同過老闆講過想箍牙(Invisalign 員工福利只需比成本價),咁個老闆答咗OK但未無同我朋友講過要幾多錢,之後有幫我朋友做掃瞄For訂製牙箍。
咁我朋友一直都以為老細應該會訂貨之前比個價我朋友,之後先決定箍唔箍。
點知突然間我朋友啲箍已經到晒公司,佢一直唔知個老細一早幫佢訂咗貨。
之後我個朋友依家諗住轉新工,個老細要求佢比返晒啲箍既錢佢,咁我朋友當然唔想比佢。因為佢一直都唔知要幾多錢,又以為個老細應該掃瞄完quote咗價再同佢講先落訂。
個老細話如果我朋友唔比錢,老細會當佢係一般Patient一樣追返條數。

大家認為應唔應該比返啲錢佢?
唔應該
應該
辭左職比返原價好合理
我朋友未講實要箍
同人講想箍
然後做晒掃瞄訂埋箍返黎都話未講實
CHING你都幾撚FUNNY
掃描完都話未講實 未講實就咪撚掃啦 女人真係on99
請問你有無睇清楚上面講咩? 你仲funny喎
佢訂個陣無通知又無講價錢
本身都有箍牙打算

趁依家大家未完全反面

拿拿聲比返正價老細

之後覆診都唔洗面左左

你朋友低能
和平分手又唔貴既咪比囉

冇計傾又嘈過交仲要比好貴既,咪唔理佢囉。

老闆冇confirm員工係唔係要買就老闆問題黎既,如果佢唔計員工價就唔show佢啦。
你朋友以為以為
掃完果時已經問幾錢啦
or隔一兩日都應該問下啦
唔通掃完就算?當冇左件事?
同老細傾下有冇得平少少打個折算啦
本身你都識講係成本價啦,做員工唔知成本價幾錢?
本身老闆做Invisalign係海鮮價,個老闆係要整咗個圖SEND去比廠,之後先知價錢,但老闆無比價錢我朋友
佢淨係要求比返成本價
好黎好去咪比又唔係冇需要,老闆又冇特登收貴你
咁咪比囉...本身都有需要架啦
冇講實幾錢係仆街左D
但係牙都俾人掃埋都好意思話未講實箍唔箍
你個fd 係弱智
你係白痴
應該無,無講晒成件事,問我意見都無意思
咁未掃點知成本價.... 每個人既牙都唔同價
你同你個朋友都係弱智西
便宜就識佔 掃描有無俾錢呀?
咁員工福利係只比成本價,呢啲都叫佔便宜,你唔好用公司啲醫療保險呀。唔好比員工價照比原價呀記得
你咁了解嘅?你朋友係咪你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞