李雲迪嫖娼下落不明 驚傳又犯罪「千萬財產被假扣押」

29 回覆
12 Like 0 Dislike
大陸鋼琴王子李雲迪揚名國際,先前卻因為嫖娼遭到行政拘留,形象跌到谷底,更慘遭業界封殺,如今7個月過去,就連他的昔日好友王力宏也遭受負面新聞重大打擊,迄今李雲迪仍音訊全無,昨日又有陸媒指出,原本捧著大把鈔票請他代言的廠商忍無可忍提告,法院依規定送達民事裁定書及財產保全情況告知書,立刻將李雲迪和爸爸李川名下333萬人民幣,約1471萬台幣的財產採取保全措施,但如今傳出本案已和解。

陸媒「鳳凰網娛樂」報導,原本皮阿諾家居有限公司2021年在邀請李雲迪擔任代言人,結果去年發生嫖妓風波,皮阿諾家居立刻結束合作關係,又因為李川、李雲迪父子突然人間蒸發,法院依規定送達民事裁定書及財產保全情況告知書,決議將李雲迪父子名下300多萬人民幣財產進行假扣押,不過「時代周報」另外指出,其實皮阿諾的高層表示已經與李雲迪一方和解,「不過具體細節還要再了解」,媒體詢問李雲迪工作室部分則沒有任何回應。

依隻雞貴
屌隻雞 賠身家
每插一下都好貴
叫雞都玩誅連
阿仔叫雞凍結埋佢老竇資產
抄家共產就抄家共產喇
等看連登仔十年後
掃完俾人捉到後,立即發sms俾所有親友
召個妓又有比錢,都輸身家輸人生。
咩事呀,佢又無結婚,又有咩問題呢?
你同小學生講道理無用
擺明得罪人啦,叫雞都會玩到你咁盡
普天之下
莫非皇土
江山是皇上的
痴撚線,屈個基嘅叫雞
關乜事
老屈大把方法屈佢
除時掂都未掂過隻雞,由頭都尾比人屈食雞
看、發

邊處鄉下呀屌你老母
所以咪叫雞出事囉
係,大陸嚟講顛覆政權,鬧皇帝嗰啲先會抄家
叫雞真係唔識,不過大陸好興用桃色事件污滅一個人格
你的錢,你的命,你的思想,都是黨的
叫雞叫到比人抄家
證明呢個地方叫雞可以,住就不了
被制旗我估
佢都唔知幾慶幸 好彩是被叫雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞