買TQQQ 記住 升就追 跌就溝 出糧就入貨

85 回覆
52 Like 11 Dislike
買TQQQ記住,升就追,跌就溝,出糧就入貨

止蝕係多餘,回調姐係特價

止賺都係多餘,高處未算高

最好供埋SOXL,心雄既就買埋call

乜春波動大,槓桿損耗乜乜柒柒理撚得佢,呢啲野唔係我地諗得明,有咩危機美國佬會搞掂,美帝緊張過你,信自己不如信美帝金融霸權
根本美國佬就係大慈善家

回調就係俾機會啲未上車嘅窮人上車

只要上到車大家就坐定定等美國佬派錢

每過一段時間佢啲錢又多到洗唔晒數唔晒

就會停車接過另一批窮人上車繼續派

美帝就係想大家一齊開開心心咁數錢
好似啲人有購物慾咁

人地買到一屋都係衫褲鞋可能好多著都冇著過咁

又鍾意買埋啲名錶名車名袋

只係我鍾意咗買TQQQ/Leveraged ETF

一出糧有閒錢就儲多啲貨 好想買到成倉都係TQQQ

冇話想賺定蝕或者變大富翁

反正賺定蝕對我𠵱家生活冇影響
根本係美國佬好人停低唞吓比咁多位上車

疫情:美國佬印錢救市,升

經濟差:美國佬大把金融工具救市,升

經濟好:全世界資金調晒去一齊分一杯羹,升

加息:即係經濟好,美國佬會睇住盤數,升

減息:為股票市場帶黎更多資金,升

美國佬無份嘅戰爭:資金調返去美國最安全,升

有美國佬份嘅戰爭:美國佬最好打,一定打得贏,短暫回調後大把資金湧入去執平貨,升

無事無幹:美國佬不斷研發新科技,工業農業金融樣樣都係S級,升

總之

美國佬撈得掂:升

美國佬出事:最後一定搞得掂,全世界執平貨,升

其他地方撈得掂:美國佬更掂,升

其他地方出事:美國佬最安全,湧晒入去,升
牛市月供TQQQ=不停升
熊市月供TQQQ=不停執平貨等佢升
橫盤月供TQQQ=均價不停執平貨等佢升
股災月供TQQQ=攤分成本不停執平貨等佢升
只要美國唔亡國,TQQQ都係會升!

好多人話TQQQ 盲點在於慢熊、橫盤
咁既然都慢熊、橫盤得,乜春都要死啦
怕波動大咪月供,甚至半月供、周供
比幾蚊鎂手續費分散風險都唔捨得
可以死去番買儲蓄保險,股票市場唔啱你架喇

一日TQQQ未比人下市
一日都唔怕2000年、2008年股災
2000年跌2年半=長達2年半特價時段
2008年跌半年=長達半年特價時段
買港女都可以睇10年、20年
咁點解買TQQQ 唔可以睇10年、20年?

係香港唱衰TQQQ嘅既得利益者
就係儲蓄保險狗同埋港女經紀
個個去晒月供TQQQ佢地真係手停口停
睇完經文我入教了
又出現返呢啲嘢
好撚驚呀屌
有咩事美國佬會搞掂
記住唔好跌一年半載就嚇走
十年熊市姐 冇咩好怕
收到風樓主係sqqq 教既細作走黎扮jer 頭反燈我地
各位留心坐穩
十年熊市你肯美國佬都唔制啦
見風使舵不過睇50年TQQQ一定贏
冇得佢唔制不過滯脹都唔算熊市嘅
一共有4篇經文。晚晚都念10次先瞓

信念
有人豬好多
睇完已信,星期一入教。 all in TQQQ
星期一先入太遲了
自住驚閪
幾點先訓
高位買落黎宜家打左個3折
牛三一日
比啲信念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞