「傻撚左」vivo X80 開價$6,698,X80 Pro 為 8,998明起接受預訂!

77 回覆
21 Like 4 Dislike
vivo X80 Pro 採用6.78吋 2K 畫質 E5 AMOLED 曲面屏,配備 Snapdragon 8 Gen 1 處理器,內建12GB RAM + 256GB ROM,搭載5,000 萬像主鏡、4,800 萬像超廣角、1,200 萬像微雲台防震人像及 800 萬像潛望長焦組成四鏡,電量亦稍增至等效 4,700mAh 電池,支援 80W 閃充同時對應 50W 無線充電,並提供宇宙黑色。

vivo X80 系列將於 2022 年5月26日在於各大經銷商及 vivo 網上商店正式發售。
vivo X80 建議零售價為$6,698 (256GB) ; X80 Pro 為 8,998 (256GB)。

vivo X80 系列將於 2022 年 5 月 12 日至 25 日預購期間客戶,將可獲贈以下禮品:
X80 Pro 預購禮遇:
1/ vivo 50W 無線直立式充電器 (建議零售價:HK$599)
2/ vivo TWS 2 ANC 真‧無線耳機 (建議零售價:HK$699)
3/ 額外 12 個月機身保養 (建議零售價:HK$998)
禮品總值超過$2,200
X80 預購禮遇:
1/ vivo TWS 2e 真‧無線耳機 或 vivo 無線運動耳機 (建議零售價:HK$399)
2/ 額外 12 個月機身保養 (建議零售價:HK$998)
禮品總值超過$1,000

同Sony一樣鳩開價
那來的自信
iPhone越嚟越多人買唔係冇原因an機越嚟越貴

雖然an機跌價快/贈品多,但要等/賣贈品都好煩
買國行天璣9000唔好咩,5999rmb,比多2000買火龍港行?
大陸電話都賣咁貴
an旗艦除咗三叔 冇其他品牌賣得出
國行應該要自己裝Google service 同whatapp delay
買同廠oppo find x5pro都平個佢
X80 Pro 12GB+256GB 有d興趣
國行計返7000港紙
前鏡頭係角落頭真係好樣衰
裝個play store,開個制就得
whatsapp delay 識set就無事
oppo 好用過Vivo 唔知點解

可能one plus

不過中興部新機 好鳩過佢哋

如果非支那機 應該Sony Samsung
去衛訊摸過下,其實幾有高級感
但係8000蚊長焦都無傻的嗎
但係試上手個質感好好多
買iPhone 好過啦
利申iPhone撚
有潛望長焦
玩過下,唔影遠一流,影遠就GG
唔好玩啦 舢舨充炮艇
係咪姐係華為?
3年後apple 機仲值1/3

An機除左三星 有1/4 外全部比原價少個零
原來今代x80冇咗雲台
肯比呢個價錢買電話嘅人唔係iphone就係samsung,又點會買埋呢d濕鳩牌
都係去賣返d平價機比堆阿叔阿嬸用算啦
findx5pro果個係2倍人像黎
x80pro啊s22u啊就有
不過但白講,大陸機買超過5000都覺得幾on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞