點解戲院要熄曬d燈

50 回覆
3 Like 39 Dislike
電影 顧名思義係要用好多電去播既影片
所以每次播果陣都會全世界大停電,
啲燈先會熄晒

哇 睇撚到我那埋哂口面對眼好似小剛咁
啲燈先會熄晒

好柒呀
虧你講得出
柒到唔敢睇

唔係呀,幾好笑喎,我笑左

米系

咁好心機打一堆字想搞下笑娛樂大家點知比人恥笑
唔好咁啦人地咁有心機打堆字

有心就可以打啲垃圾出黎架
我煮pat屎再質你食又制唔制

你唔以為個名改做假膠就可以扮傻仔
其實呢度d人係真心覺得你垃圾
可唔可以摺埋唔好衝出黎做弱智仔

原來呢個post係認真post

就算呢個post唔認真,都唔代表比你個傻閪係度發神經
你宜家呢d唔係假膠,係柒同戇鳩

小弟知錯啦
瞳孔擴張吸多啲光呀柒頭
啲燈先會熄晒

屌你老母,死仆街
瞳孔擴張吸多啲光呀柒頭

屌你老母吖,咪撚畀我再見到你on9仔
屌,俾個白痴仔騎撚劫左
啲燈先會熄晒

好柒呀
虧你講得出
柒到唔敢睇

米系

咁好心機打一堆字想搞下笑娛樂大家點知比人恥笑
唔好咁啦人地咁有心機打堆字

有心就可以打啲垃圾出黎架
我煮pat屎再質你食又制唔制

你唔以為個名改做假膠就可以扮傻仔
其實呢度d人係真心覺得你垃圾
可唔可以摺埋唔好衝出黎做弱智仔

原來呢個post係認真post

就算呢個post唔認真,都唔代表比你個傻閪係度發神經
你宜家呢d唔係假膠,係柒同戇鳩

小弟知錯啦

我屌你老母臭閪呀
啲燈先會熄晒

屌,俾個白痴仔騎撚劫左

呢d傻閪真係好撚破壞氣氛
啲燈先會熄晒

以為改個名做假膠就可以亂柒咁黎 完全唔撚好笑

波台是但執件都正常過你
LIHKG仔咁無知
等我認真答
好問題 試下問下你媽
LIHKG仔咁無知
等我認真答

電影係用放映嘅形式投影到銀幕上再反射出嘅嘅影像,眼部嘅刺激相對較少。熄燈一黎可以令你可以集中精神睇戲,二黎可以令到銀幕上嘅色澤鮮明啲
手機,電腦果種係播映,由螢光幕發光,係漆黑環境下,對眼部刺激好大

利伸:做過戲院,讀過電影
啲燈先會熄晒

好柒呀
虧你講得出
柒到唔敢睇

米系

米你老母
系你老母
啲燈先會熄晒

好柒呀
虧你講得出
柒到唔敢睇

米系

米你老母
系你老母

米系個位 就似假膠喇
叫假膠個隻呢就
咁撚認真討論
啲燈先會熄晒

LIHKG仔咁無知
等我認真答

電影係用放映嘅形式投影到銀幕上再反射出嘅嘅影像,眼部嘅刺激相對較少。熄燈一黎可以令你可以集中精神睇戲,二黎可以令到銀幕上嘅色澤鮮明啲
手機,電腦果種係播映,由螢光幕發光,係漆黑環境下,對眼部刺激好大

我笑左wo
有咩問題
LIHKG仔咁無知
等我認真答

開咩播映事...
o岩一半

點解要熄燈, 原因好簡單, 因為投映會比環境光干擾, 你o係屋企裝 projector 睇戲, 其實都係要熄燈睇效果先好

另外, 投影畫面唔需要好似電視咁光, 已經達到足夠既色彩, 少左干擾都係原因.
唔係因為反射所以唔刺激, 係因為一般黎講, 投影係無咁光 (唔係越光越好)

電腦 mon, 手機 mon, 其實係好撚光, 長期睇太光既野, 會容易過勞, 所謂傷眼, 瞳孔收縮要用力, 加上你集中精神時, 會少眨眼, 眼會乾, 都係傷眼
啲燈先會熄晒

好柒呀
虧你講得出
柒到唔敢睇

米系

米你老母系咩垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞