愛沙尼亞捐出1/3國肪預算俾烏克蘭

15 回覆
41 Like 1 Dislike
國際好安塔

How much aid do countries allocate to Ukraine in relation to the defense budget?

https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/umk3ln/how_much_aid_do_countries_allocate_to_ukraine_in/
真兄弟
28.7b eur = 237.7b hkd
都仲未夠整明日大愚
愛沙尼亞有份打殘俄羅斯
少數明白六國論道理嘅歐洲國家
波羅的海三國+波蘭+芬蘭

瑞典
人地好清楚 烏克蘭失守
下一個戰場就係自己國家
洗呢D錢擋住戰爭係門外
其實無論如何都係值得
烏克蘭越黎越好打
變左交保護費比烏克蘭黎削弱俄羅斯了
北約國家求烏克蘭比佢地加入烏約先岩
六國論對西方黎講係common sense 基本到唔駛用一個章節去刻意學
為人為自己都要
俄佬唔想北約去到門口,波的三國同樣唔想俄佬又返到自己門口
所以3個國家啲女人都除晒褲支持烏克蘭
你即係暗示緊德法已經唔係西方國家
幅圖係聖經裡面「寡母婆兩個小錢」嘅懶人包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞