點解SIGNAL搜尋功能咁撚廢

68 回覆
196 Like 5 Dislike
完全搵唔到中文字,又搵唔返D錢銀相關既信息
即係無可能商用到
即係無可能取代到Whatsapp
不如轉曬用Telegram算啦
但啲人又要用Telegram睇咸嘢同約炮
tg 個search 都係垃圾
tg搵唔到中文,但
已經好過SIGNAL 九條街
最起碼
可以set 日期、咩人
SIGNAL完撚全係垃圾
係d 臭西鐘意用

扮清高
ios想del 多媒體先慘

想正係刪圖都唔得 要全清
唔明,即係點?
要入chat逐張del
真係垃圾app
偷?
仲有人會用熄爐架咩?
呢排搵人,啲人收咗都唔睇唔覆
大佬呀,你哋唔再用signal都講聲呀
啲人一開始轉左過去棄用whatsapp用signal 係咩事
ux 咁差 其他im又唔係冇e2ee
你話私隱咁tg仲好啦
Facebook收集個人資料及對話內容、記錄
同埋想轉收錢
用signal 當抗爭左啦
因為抗爭
你真係唔識架
咁多個im 最security係signal
tg既 e2ee 唔係open source 理論上佢有key的話 係可以 decrypt返d msg

https://twitter.com/elonmusk/status/1347165127036977153?t=tWVmjyC-tOYfZi1rywI8SA&s=19

ps 我無話signal好用 但tg 私隱度一定無signal咁高
你就唔識 e2ee 個中間server有key 咁就唔叫e2e啦 毒啲既中學生都知pki係咩原理
不過我明你既point 我想指出一般user梗係ux同privacy/security 其實development上黎講冇咩需要做取捨 但signal 既功能真心做得好差
如果你話啲好唔見得光既message 好緊張要open source audit過既話咪用signal囉 唔反對 但一知半解既paranoia廣東話叫on9
你真係唔識架
咁多個im 最security係signal
tg既 e2ee 唔係open source 理論上佢有key的話 係可以 decrypt返d msg

https://twitter.com/elonmusk/status/1347165127036977153?t=tWVmjyC-tOYfZi1rywI8SA&s=19

ps 我無話signal好用 但tg 私隱度一定無signal咁高
你就唔識 e2ee 個中間server有key 咁就唔叫e2e啦 毒啲既中學生都知pki係咩原理
不過我明你既point 我想指出一般user梗係ux同privacy/security都重視 其實development上黎講冇咩需要做取捨 但signal 既功能真心做得好差
如果你話啲好唔見得光既message 好緊張要open source audit過既話咪用signal囉 唔反對 但一知半解既paranoia廣東話叫on9
咁你唔識就唔好亂up tg 私隱更高
清,依家講緊一般日常生活使用喎
Tg都可以隨時開個秘密對話,仲有得閱後即焚
最大問題都係太多人用tg睇咸嘢,以至到唔夠多人能夠日常生活使用
del相要逐張del
Tg最正係你有得唔洗用真人身分同新識既人9up囉 其他im 基本上跟你電話號碼都冇得講啲鳩啲既野
我諗呢樣都係點解啲人會用黎搵sp同睇鹹野,隱藏現實身份之後第一樣追求既野就係性解放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞