2021-22 香港卓越獎學金計劃 - HKSES

88 回覆
2 Like 9 Dislike
今年有冇人報咗?
好似咩聲氣都無咁
今年唔係 2022/23 咩?
不嬲都係出封email話你shortlist咗 (4/5月) -> meet到offer先send confirmation俾佢 (起碼7/8月)

等下先啦
你啱
你今年有報名?
無聊過嚟陪下跑
上年好似早啲
到而家都冇咩聲氣
連登都無人講
我真係好想讀架
master 啲 prerequisite 都自費讀咗一大半
btw 你係 undergrad?
UK Taught master ar.
Master 有咩 prerequisites 要讀
佢係咪唔會通知啲落選學生? Apply 完連 confirmation email 都無封
美國啲大學要好多數學同埋電腦嘅入門要讀過先有得玩master
上年參考:
Preliminary Checking 三月頭
Shortlisted 五月頭

今年omicron佢個電話成幾個月都冇運作
啱啱五月頭先開返
我估佢其實係delay咗
Preliminary checking 都會有通知? 我咩都收唔到
睇嚟真係陪跑了
我今年都係咩都冇
所以先開post圍爐取暖
今年你再接再厲? 上年衰咗有通知㗎可?最驚無了期等待,但原來一早已經failed
上年defer咗
所以唔知最後唔成功有冇通知
咁睇嚟大家都未被人 screen 走住
你可以睇下佢歷屆得獎名單
或者好似:『但事實上,我認識嘅scholars 其實都至少有3-4 科5**』
https://www.geogaholic.com/about
有shortlist email 啦
恭喜ching,仲未有但我個科成功機會應該好微
多謝
係我報名報得咗好啦可能
冷門都唔使擔心啦
Congrats!! 我仲未有
我冇GPA
讀stem master 唔直接關bachelor 事
講開冷門科
我睇下人哋對上三年postgrad讀乜嘢啦

其實都唔熱門得去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞