[季經]2017年4月番賣碟銷量

128 回覆
2 Like 1 Dislike

一早都話靠BD e種模式好唔健康
其他週邊唔係錢 ?

係就係
不過聽講話週邊膠人個啲未必會令動畫公司增加收入/收得多
除非個角色版權係間動畫公司到/間動畫公司自己出週邊 膠人個啲野
所以都係賣動畫既利潤最大

強國為左買獨家開價已經夠動畫公司生存
連帶Netflix個堆網站,已經比早幾年好好多

錯 動畫公司無論版權賣到幾多bd幾好賣都唔會賺多左(除非佢有份投資)
賺多左既錢全部入晒幾個巨頭到
即係角川 aniplex 環球 華納 等等

即係上面出資比動畫公司整動畫,但係收入全歸上面咁樣?

姐係其實 動畫公司單純收ORDER做野 你要整動畫就收一個錢 賣左比你之後就唔再關動畫公司事?

所以根本出左街收唔收得都係只係影響聲譽..

又可以咁睇既
好賣咪有人落order出下季/加畢直之類

A1 d畫有時做到發爛咋咁款 係咪筆直太少

cy games冇理由出得少畢直,又推遲播靜止作畫都可以樣衰
同季套路人女主,鹽濕漫畫老師都冇咩問題

路人女主見人地話都有崩

利申未睇

其他週邊唔係錢 ?

係就係
除非個角色版權係間動畫公司到/間動畫公司自己出週邊 膠人個啲野

錯 動畫公司無論版權賣到幾多bd幾好賣都唔會賺多左(除非佢有份投資)

姐係其實 動畫公司單純收ORDER做野 你要整動畫就收一個錢 賣左比你之後就唔再關動畫公司事?

又可以咁睇既

cy games冇理由出得少畢直,又推遲播靜止作畫都可以樣衰

1季n開,唔夠人搵大陸公司外判有乜奇
今季好似主力係咸漫度
希望愛麗絲唔好太差
希望愛麗絲唔好太差

希望愛麗絲唔好太差

死硬 跟預測既話
都唔知睇銷量有咩用 所有番加埋都無巨人咁多人睇

..... 銷量高咪有錢賺...

的確銷量或電視收視率反映唔到有幾多人睇(因為仲有網上配信)
但係直接反映有幾多人支持套野,所以都有一定指標性

不過純講賺錢而家靠強國/Netflix/Amazon買播放權都夠賺
BD/DVD銷量其實都只係睇日本本土幾多人肯扔錢買

有幾多人有愛

其他週邊唔係錢 ?

係就係

基本得D細動畫公司到今時今日仲入唔到委員會(例如戰車果間Actas)
希望愛麗絲唔好太差

死硬 跟預測既話

呢套JC自己唔爭氣,明明劇本唔差但係垃圾畫面演出
啲原創番無一個收得
巨人跌到仆街
第一季卷均好似係有五萬尾

已經變成一套普通既漫改

今季可能比較悶

巨人好夥伴睇完甲鐵城之後退晒坑

甲鐵城真係垃圾黎
巨人其實我覺得係愈來愈好睇

btw上年BD銷量如何
甲鐵城真係垃圾黎
巨人其實我覺得係愈來愈好睇

btw上年BD銷量如何[/quote]

其實,喪屍片只要簡簡單單講人類點樣係浩劫下求生就可以,唔明整件中二病儍佬出來搞串個場做乜尻?
大河內,你條撚屌都係𢶣埋算,難為美樹本咁難得肯出山,都比你條撚頭搞wor個埸。宜家連帶巨人都比你波及埋,條仆街真係唔死都無用。
其實見到碧藍咁高就知日本毒撚d消費力已經被手遊透支左,以後bd銷量沒有最差只有更差
其實見到碧藍咁高就知日本毒撚d消費力已經被手遊透支左,以後bd銷量沒有最差只有更差

咁咪靠其他辦法增加收入囉
上面都有講 支持一套作品有其他方法 唔一定靠BD
而且好老實 有幾多人買完BD真係會開黎睇 咪又係儲既多
既然都係儲 咁點解唔買其他野黎支持同儲

碧藍高係因為送既野吸引 唔一定關手遊事
好似lovelive送抽飛
RE0全卷送if小說果類
只要你送既野有一定吸引力 就自然會有人買
可能會變左買贈品送BD既感覺
但而家個市場就係咁
齋靠動畫功力而想獲得好既BD銷量 唔係唔得
只係會越黎越難
巨人出box本身貴過一般
自然小人買
Ching 係百度cap 人圖為何cap 字最細最難睇個張
cap www38 atwiki 都話好D

其他週邊唔係錢 ?

係就係

又可以咁睇既

今季好似主力係咸漫度

咸漫嗰度直情特登搵個人專責畫女主

結果女主精細其他就有啲崩

又可以咁睇既

今季好似主力係咸漫度

咸漫嗰度直情特登搵個人專責畫女主

結果女主精細其他就有啲崩

黑心企業,a1係用最少預算做最大收益
不過有時你見品質好好,係d人為左套作品好努力咁做
以前有人做到自殺,2014年日本黑心企業評選列表中,動畫公司A-1 Pictures榜上有名
cg 買抽選劵送bd
更新

1 碧藍幻想 51875
2 偶像大師灰姑娘劇場 41970
3 情色漫畫老師 9353
4 高校星歌劇第二季 7876
5 進擊的巨人第二季 6603
6 王室教師海涅 5329
7 夏目友人帳 4685
8 Sin 七大罪 3305
9 不正經的魔術講師與禁忌教典 2485
10 Re:Creators 2261
11 末日是在做什麼有沒有空可以拯救嗎 1434
12 劍姬神聖譚 1392
13 武裝少女 1102
14 覆面系 NOISE 832
15 怪怪守護神 742
16 時鐘機關之星 721
17 喧嘩番長乙女 673
18 戀愛暴君 368
碧藍幻想真係贏成條街
不過季初佢話套野做年番
點解最後官方又會改做季番嘅
月色要八月先出
七大罪咁垃圾都3千3
七大罪咁垃圾都3千3

8同9
碧藍幻想真係贏成條街
不過季初佢話套野做年番
點解最後官方又會改做季番嘅

其實官方無講到係季定年
係啲人傳下傳下變左真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞