而家Apple會ban海外用家?

29 回覆
1 Like 1 Dislike
本身一路都用緊日本account用JBC信用卡買app 課金
琴日想課金課唔到就send信去apple問下
今日收到回信話ban鳩埋我account
應該冇做到咩會被ban既舉動
唯一諗到既原因就係我唔係日本人
另陫想問下咁樣仲有冇得救

Hi,

I understand that you were unable to make in-app purchase.

After careful review, your request has been denied and we’ve disabled your iTunes account.

For information on Apple’s right to close accounts and the requirements for using the iTunes Store, see this page:

http://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/ww

Because your account was disabled, you won’t be able to update purchased apps or make future purchases. You can still play all of the items that were purchased using this account.

Thanks,

Miki
iTunes Store Customer Support
http://www.apple.com/support/itunes/ww
Thanks
Diu lei lo mo chow hai
有個澳洲有個大陸既ac都比人ban
比人針對無辦法,只好砍掉重鍊
比人針對無辦法,只好砍掉重鍊

真係冇得救 ?
買左都唔少app 唔想申請過個
所以畀錢買app(呢d虛擬野)根本就無保障。

我從來畀錢只會買實物野,起碼我真正擁有
所以畀錢買app(呢d虛擬野)根本就無保障。

我從來畀錢只會買實物野,起碼我真正擁有

哇屌,閣下貴庚
唔好亂噏
apple世界第一
有無問點解?
會唔會係你用信用卡, 但個住址亂填 or 唔係日本地址 先會被ban?
我一路用gift card top up 都無事
有無問點解?
會唔會係你用信用卡, 但個住址亂填 or 唔係日本地址 先會被ban?

個AC就好耐之前申請
應該都差唔多十年
睇返D住址真係亂打
咁又可能關事

而家打返個日本地址落去再搵apple試下
有無問點解?

個AC就好耐之前申請
應該都差唔多十年
睇返D住址真係亂打
咁又可能關事

而家打返個日本地址落去再搵apple試下

用信用卡必須要有valid 地址
好似係
有無問點解?

用gift card 反而會小d 機會出事
你有credit 響入面無人敢郁
關於disable account既得電話比我揀
唔知搵香港apple得唔得
點解apple咁岸鳩,比錢都ban 雖然都好過an機轉外國account麻鳩煩
入gift card冇咁易出事
用電話支援, 講左30分鐘普通話終於解左鎖
可以update到app, 但依然課唔到金
我都唔知仲搵唔搵日本apple好
apps分國家本身就on9
apps分國家本身就on9

好似係條款問題
再詳細D即係法律問題 冇得搞
我仲慘啦,我個日本 acc n 年前申請時唔駛 set q & a 提示,如是者一直都用日本 gift card 課金,直到有次向日本個 itune store 買歌時佢竟然出兩條自設問題要我答,但我不嬲都冇 set 過呢一 part,而家我日本個 acc 仲有成萬六 yen 向度但用唔到。
我仲慘啦,我個日本 acc n 年前申請時唔駛 set q & a 提示,如是者一直都用日本 gift card 課金,直到有次向日本個 itune store 買歌時佢竟然出兩條自設問題要我答,但我不嬲都冇 set 過呢一 part,而家我日本個 acc 仲有成萬六 yen 向度但用唔到。

問題呢家野間單
我答你用電話搵香港apple都搞到

問題呢家野間單

我試過幾次 book 左時間等佢打黎但佢打比我時我又唔聽得電話。

問題呢家野間單

我試過幾次 book 左時間等佢打黎但佢打比我時我又唔聽得電話。

我識過同樣嘅問題
打電話傾咗成日都搞唔到
講廣東話個個話幫唔到
直頭駁咗英文電話同佢講雞腸
佢話佢冇權改個答案或者Reset,佢做到嘅嘢只係幫你回憶下個答案同埋提供個步驟比你
屌你老母我記得就唔撚洗打比你啦
好彩入面得1000yen,冇巴打蝕咁多

Apple 我屌你老母,Check 下ID 使用紀錄同IMEI咪得,點解一定要安全提示問題先認證到身份

問題呢家野間單

我識過同樣嘅問題
打電話傾咗成日都搞唔到
講廣東話個個話幫唔到
直頭駁咗英文電話同佢講雞腸
佢話佢冇權改個答案或者Reset,佢做到嘅嘢只係幫你回憶下個答案同埋提供個步驟比你
屌你老母我記得就唔撚洗打比你啦
好彩入面得1000yen,冇巴打蝕咁多

Apple 我屌你老母,Check 下ID 使用紀錄同IMEI咪得,點解一定要安全提示問題先認證到身份

最慘係早期 sign in 日本 acc 時根本無需 set 安全提示問題先瀨野。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞