食野搭枱前問"唔該呢個位有冇人"真心好撚扮野

174 回覆
19 Like 1637 Dislike
樓主毒撚唔識社交 block咗佢咪算
唔洗下下人身攻擊
成日都有毒撚食飯問都唔問就擺個餐落黎
要我出聲講有人先死死氣拎走個餐
唔知係咪樓主
幻想到樓豬係暗瘡毒撚無fd 每日係屋企掙扎出唔出街食飯好 之後餓過頭死死地氣出街搵野食 搵到foodcourt(因為唔使同waiter對答)
之後一個人坐係角落位食飯
有人就行埋黎問樓豬:「唔該呢個位有無人架?」
樓豬嚇到呆左呆 勁尷尬又勁細聲咁話:「無...」
之後快手爬多兩啖飯衝翻屋企開呢個po
禮貌上都要問一問
有次我去餐廳食 成個場爆曬 不過卡位有個位空咗
我走埋去問有冇人 佢地話四個fd 唔好意思
我就坐咗落去 佢地呆一呆 問我做咩 不過我冇理到
我第一時間叫個侍應嚟 叫佢拎多張櫈 放係卡位出嚟 我坐果個位 然後同佢地三個講 我坐出面 咁咪Ok
你無禮貌,唔代表全世界同你一樣無禮貌
樓主都戇撚鳩
香港投訴文化成風,繼有食客投訴會展炒貴刁太辣,亦有市民曾於荷里活廣場Facebook官方專頁留言,投訴商場廁所的清潔員工太有禮貌,經常打招呼造成騷擾。不過大部分網民都批評該投訴無理,力撐該清潔工只是以禮待人。
荷里活廣場推廣經理盧小姐接受《香港01》查詢時,證實曾接獲有關投訴,當時有職員已私訊向事主索取更多資料核實,惟事主未有回覆,故只能紀錄在案。盧小姐形容投訴十分「經典」,「我哋從未收過有關清潔員工態度嘅投訴,同類或近似都無,大部分人都係讚我哋廁所好乾淨、無味」。

來源https://www.hk01.com/港聞/99315/廁所清潔工被投訴太有禮貌-荷里活廣場-投訴經典-從未試過

個港男係咪樓主黎
14個毒撚
其實依句唔係同人講架,即係好似你係街邊小便都要講句唔該借借一樣道理

咪就係 大陸狗洗乜講姐 直接坐咪得

樓主隨街all屎都得添
所以樓主慶幸有女既時候唔好屌鳩番人坐左你條女個位喎😂

屌埋佢條女都唔洗問啦
你無禮貌,唔代表全世界同你一樣無禮貌

點解唔問得??
你夠問點解你自己老母咁肉酸

又bin c

你都戇撚鳩
死蝗狗又走出黎俾人撚
系 好肉酸

同朋友食飯一個人拎左位先 或者行開行埋去廁所都係唔撚得 個位有人係一定要坐死係果度
唔問先冇禮貌
樓主坐開私家車私人飛機 唔係好識交通工具
我撐你!!
樓主平時食野包起間餐廳 有得任坐
咁又係
成班垃圾又投訴
一人讓多一步唔好咩?
有朋友黎緊咪講多句野囉
好哂你口水咩?
香港人好撚鍾意幫人霸位
如果坐低對面話有人,樓主會唔會屌返佢轉頭
哈哈哈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞