[突發]有人派錢!

656 回覆
2743 Like 145 Dislike

無論你係「釋囚」定「在囚」,你嘅家庭都可以申請每月港幣$3,800嘅經濟支援,坐咗幾耐我哋就撐返你幾耐

「一個忘記其保衛者的國家也終將被遺忘。」(Calvin Coolidge)今日身陷囹圄嘅人,本應都可以係我哋,所以任何幫到佢哋嘅嘢,我哋都一定幫。

我哋其實已經成立咗超過半年,但好多人都係第一次聽我哋個名我哋唯有靠大家都廣傳俾身邊有需要嘅手足知,你哋就係蘋果;你哋就係立場。

基金官網:
banyanaid.org
申請程序:
https://www.banyanaid.org/application-info
Instagram:
https://www.instagram.com/banyantreeaid/
Facebook:
https://m.facebook.com/banyantreeaid/

請詳細閱讀 申請須知
請詳細閱讀 申請須知
請詳細閱讀 申請須知

我哋受政府監管,唔可以齋講個信字,而老實講啲程序已經有幾簡便得幾簡便,有勞大家花少少時間準備文件

如果想知我哋係邊個,點解信得過,可以睇緊接嘅reply。團隊人少,慢覆漏覆請多多見諒

利申:借緊手足AC
點解你哋信得過?

一,因為我哋係英國註冊Community interest company (社群福祉企業),簡稱CIC,係受英國政府監管嘅慈善架構

二,因為我哋係要靠冇利益衝突嘅第三方政治人物監管財務,順利都冇錢收,但係出事嘅話就會陪我哋一齊出事,所以佢哋會睇得好落力

目前嘅義務財委:
澳港聯(澳洲全國地區組織聯盟)
鄭文傑先生(港僑協會創辦人)
張嘉莉小姐(前灣仔區區議員)

三,我哋會定期喺社交媒體公開財報,呢個基本,唔多解釋

政府、公眾、政治團體三方一齊監管,基本上係冇可能穿櫃桶底。
你哋有咩計劃呢之後?手足都有坐完嘅一日喎,你拎住啲錢做咩㗎?

我哋嘅基金係以人道支援、教育同埋科創為三大範疇。

人道支援係一個族群最基本嘅保障,香港甚至世界都冇一個信得過嘅世界性慈善機構,19年無國界醫生唔見影,宣明會資助非洲富豪,聯合國淨係識得叫首富捐錢,民主世界需要一個真正嘅人道機構,萬丈高樓,始於當下。

教育方面我哋必須要參考歷史,日本同埋中國當初推行洋務運動,就係知道如果要強國興邦,就一定要各領域都有精英,去引導一切嘅改革。我哋將會於11月推出一個獎學金計畫,主力支援港裔學生修讀有利於於香港爭取國際資源嘅關鍵科目。

當我哋有足夠嘅資源同埋,培育到對應嘅人才之後,我哋就會開始探索科研同埋實業嘅拓展同開展。推動香港族群喺國際間擁有真正嘅談判籌碼,而唔係單純委曲求全,乞求人哋嘅施捨。
好,我當你地信得過,但你係乜水?

我哋係一班有啲專業資格嘅素人,團隊成員包括教師、醫護、會計(連登講醫護教師⋯)國難當前,自當肩負重任。我哋堅持自己香港自己救,做到就做

我哋之前喺牛津搞過《時代革命》同埋《理大圍城》放映會,有幸邀請到導演嚟做分享會,都開心邀請到羅冠聰先生順道舉辦簽書會。詳情可以去我哋社交媒體睇

https://www.instagram.com/banyantreeaid/
你哋係咪人血饅頭嚟㗎?

我哋係付出人血嗰個⋯⋯核心成員19年俾人呃過幾次錢,所以先會明白有一個可靠嘅公共資源監管機構係幾咁有需要
Ok ge⋯⋯想輕輕捐下咁囉⋯⋯錢就唔多㗎喇⋯⋯香港捐安唔安全㗎⋯⋯

捐款連結:
https://www.banyanaid.org/donation
(香港手足捐款前請先睇安全指引。)

香港捐錢請用Stripe!!!!!

我哋搞緊加密貨幣捐款方法,好積極咁抽緊時間,俾多少少時間

我哋有分每月捐款計劃,同埋單次捐款,只需要每月一餐下午茶嘅價錢,就可以支援到在囚家庭,支持到有潛質嘅精英學生,同埋喺未來有機會引領香港族群嘅科技同商業發展。

四五千蚊真係做唔到黨主席,但係俾一餐下午茶我哋,真係有機會比到一個香港你。

只需要有5萬個人願意信任我哋,每月支持我哋,呢個計劃就可以永遠咁持續落去。但冇我哋都會繼續做,好艱苦咁做
正皮啊正皮啊!
好,幫你推下
不過今時今日真係未必有人理
連登仔多數掛住炒股賭波理撚得你
你頂得順啲五毛至好
Push
多謝你哋
push
夠膽咪嚟囉五毛
多謝你
都多謝你幫手推
多謝所有香港人
thx
推左先
認同你個名
再推,撳左不推文
巴打好有心
pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞