覺唔覺連登好少人講獨立遊戲/indie game? (3)

61 回覆
17 Like 3 Dislike
worth
前幾日入手左street of rogues玩到停唔到貪佢夠鳩
望落幾鳩&減壓
vault of the void 可以試試
似slay the spire 但係d 機制有d 唔同

上面隻tainted grail 都唔錯
nine sols個demo玩咗6個幾鐘 各樣balance做得幾好, 應該一出就買
前幾日隻Thymesia個demo好難下 (對上一次咁難係mhr demo隻怨虎), 動作, mechanics都幾有心機
有無爸打有玩vagante
Rogue like 2d platform 極難玩
但係對個人既經驗回饋我覺得幾高 愈死會愈想玩
係好撚正可以眾籌買定先喎
佢連續擋嗰動作諗起 背水の逆転劇
好難玩,我打完一隻boss, 未試過搵到其他boss, 得4x lv
留住啲箱呀枱櫈果啲等冇血果時再打,出野食回血,咁樣會生存得耐啲,再唔係就升下攻防血
3周目爆機,真喺好好玩
喺一開始個城探索多d
打多d箱回血,聖物用啱自己同決心最好唔好低過100%(最大HP值會減少)
摸索多d敵人攻擊方式就得
你好鐘意大廚 我比較鐘意騎士同占星
無計大廚太勁
有得回血,最緊要武器可以反彈敵人D子彈sss
仲可以有得燒,太實用

騎士都幾好用,空中可以邊dash邊揸住嗰盾
我嫌大廚個攻擊起手太慢,但回血係好用,騎士個盾頭先睇啲speedrun片先知可以dash穿過啲boss 一直都冇用過
買左 nightmare of decay

估唔到又幾好玩 致敬生化危機 但有多啲其他元素

原價都係$28

都幾正
Crosscode好撚好玩
好玩,但d解謎多到好似做功課仲要又難又要考反應,因為咁棄咗驚
主線啲解迷係多不過都幾好玩 有一步一步引導 但係寶箱嗰啲真係多到
有時主線嗰d我都放棄睇攻略了
真係 我同個fd兩個腦一齊用先過到

Indie game嚟講咁多content同reference/致敬好抵玩 好鐘意個developer用自己嘅方法放自己鐘意嘅作品入去
支持 整咗幾耐啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞