AGA蟬過別枝做「華納一姐」?環球:不是事實

52 回覆
33 Like 1 Dislike
唱作歌手AGA(江海迦)於2013年簽約環球唱片,深受公司力捧的她曾傳與Gin Lee(李幸倪)爭做「環球一姐」,據聞AGA快將約滿環球,雙方也就續約之事展開商討,開出不錯的條件挽留,但AGA考慮多時,依然未有答覆,盛傳華納亦睇中AGA的實力,瞄準她快約滿即出擊挖她過檔,AGA有感在環球接近十年,覺得是時候轉換新環境,希望展開歌唱事業另一個新里程,所以答應加盟華納旗下當「一姐」。環球就AGA約滿將跳槽過華納,今日回覆東網說:「這個不是事實,沒有回應!」而華納截稿前未有回覆。

Aga,酒呀!酒呀!!!!!!
十年如一日屎嘅唱功,好行夾唔送啦
去做妹仔都好過而家
你就搞笑
明明gin lee 唱功幾好
公司都偏心晒係aga 身上
浪費晒有實力值得力推嘅gin lee 既青春
公平咩?
你當衞蘭死?
不。是事實。
講起都嬲,捧aga做女金,將gin lee流放去cctvb做導師,又俾埋啲唔岩佢風格嘅跳唱佢

成個樂壇都係咁,有實力永遠唔會有人捧
咪撚係 問過張蔓姿未
我知道~我知道~
diss mirror / collar唱功(當佢翡翠寶寶)
diss 張蔓姿 唱功(呢個關事的,請隨便)
Aga自己創作可能仲用少咗公司資源
Gin Lee 嘅歌大眾同DJ都唔多buy咁都冇辦法
上年chillclub以公開投票計都只係拎第三,今年仲要3甲都冇
都出道咗咁多年就算環球點大力推都唔會上到高峰㗎啦
有冇Aga情況都會一樣
形象就係娘同老土
啲歌又悶
輸陳蕾幾條街 一姐咪撚玩啦
演唱會都寧願取消 唔改期 都似似地心啖
我豹世一
不過aga要做華納一姐問左衞蘭未?
實力派係咁架啦
啲歌係用耳欣賞

新呢碟無左Eric kwok d 垃圾歌,好聽耐聽左好多啦
唔知邊忽娘同老土
陳蕾唔係唱歌時 把老牛聲
好得人驚
多謝巴打
都係事實討論啫,明白每個fans都覺得自己偶像係最好嘅
但而家除咗係佢Fans以外,大眾真係完全唔多buy
咁佢真係缺乏咗紅嘅元素,冇Aga都一定有其他女歌手紅過佢
偏心Aga就唔會推歌神同佢合唱啦,只係環球嘅如意算盤打唔響,除咗歌曲榜俾面冠佢外外界劣評如潮
如果浄以唱歌嚟計香港樂壇點只得Gin Lee識唱歌但又紅唔起呢,一個表演者除咗唱得好之外都有其他因素嘅
當初佢做青口真係經典
一姐條隊幾時排到佢呀
唱作歌手
聽過一首tonight
百家布咁炒都無人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞